Doček srpske Nove godine večeras u nekoliko gradova na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2020, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček "srpske" Nove godine večeras u nekoliko gradova na jugu Srbije

Pravoslavnu novu godinu večeras će na otvorenom i uz koncerte moći da dočekaju građani u Nišu, Leskovcu, Surdulici i Prokuplju. Uz nastupe Alena Ademovića, Natašu Bekvalac, Sašu Matića i Amadeus bend, najavljeno je služenje toplih napitaka.

Publika će "srpsku" >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Novu godinu moći da dočeka u parku Svetog Save, gde će od 21 sat do 22:15 nastupati Toca i bend, a potom od 22:30 do pola sata posle ponoći Nišlija Alen Ademović.

Tradicionalno u ponoć, dolazak nove godine po Julijanskom kalendaru, označiće vatromet - kažu u Opštini Medijana.

I Leskovčani će posle višegodišnje pauze ponovo moći da proslave Pravoslavnu novu godinu na Širokoj čaršiji, a pevaće Nataša Bekvalac. Koncert počinje u 22:30 i trebalo bi da sa pratećim bendom ona peva bar sat i po vremena.

U Pčinjskom okrugu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine 31. decembra, ali će u Surdulici i večeras, 11. put zaredom, biti proslave "srpske". Predsednik Skupštine Novica Tončev kaže da će od 22 sata kuvati vino na Trgu i sviraće trubači, a oko 23 sata počinje nastup Saše Matića.

U ponoć kreće vatromet. Očekujem oko 10.000 ljudi. Koncert finansira Opština, sa oko 2 miliona dinara iz budžeta, a organizator su Surdulički kulturni centar, Turistička organizacija i Opština Surdulica - najavljuje Tončev.

Vatromet, čaj i posluženje mogu da očekuju i posetioci proslave koja se organizuje na Trgu topličkih junaka u Prokuplju. Okupljene će zabavljati lokalni bend Melisa i potom Amadeus bend.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Jug Srbije uz folk i pop muziku dočekao “srpsku” Novu godinu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jan.2020, 09:22

Uz Alena Ademovića u Nišu, Natašu Bekvalac u Leskovcu, Amadeus bend u Prokuplju i Sašu Matića u Surdulici, južnjaci su dočekali Novu godinu po julijanskom kalendaru...Veliki broj Surduličana odlučio se da "srpsku" dočeka uz kuvano vino i Sašu Matića; foto: čitalacU punom Svetosavskom parku...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.