Izvor: Radio 021, 13.Jan.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček Pravoslavne nove godine večeras na 40 lokacija u Novom Sadu

Doček Pravoslavne nove godine biće večeras organizovan na više od 40 lokacija u Novom Sadu.

Deo programa za Doček biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok će se za ostale programe kupovati karte na licu mesta.

Violinista Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije nastupiće u Sinagogi, dok će Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i mađarsku romsku muziku.

Publika će imati priliku i da uživa u prepoznatljivom zvuku koji spaja tradicionalno i moderno, ali i u savršenoj izvedbi Sanje Ilić i grupe Balkanika, koji će nastupiti u Pozorištu mladih.

Na repertoaru će se naći i ime dive moćnog glasa Lene Kovačević, koja će publici prirediti koncert u sali NIS-a.

Atomsko sklonište nastupiće u Mađarskom kulturnom centru "Petefi Šandor", dok će na Spensu nastupiti bendovi Partibrejkers i Ritam nereda. Njima će se u maloj sali Spensa pridružiti i Planet of Zeus, jedan od vodećih bendova u Grčkoj.

S druge strane, takođe na Spensu, u zapadnom holu, svojevrsni cirkuski kabare izvešće cirkuski umetnici iz Novog Sada - Kabare bre.

U Srpskom narodnom pozorištu najmlađima će premijerno biti izvedena opera za decu "Baš čelik", prema motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, u izvođenju trupe "Visoko C" kojima će se kao specijalna gošća priključiti na sceni glumica Jovana Balašević.

Sana Garić, talentovana umetnica sugestivnog ženskog vokala i Bitipatibi nastupiće u Kulturnom centru Novog Sada.

Velika sala Novosadskog pozorišta biće rezervisana za Đorđa Miljenovića (Skaj Vikler), Šamrok bar ugostiće Nemesis – ženski death metal bend, dok će ove godine, elektronsku eksperimentalnu muziku predstaviti Second dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx koji će nastupiti u Matici srpskoj.

U Hali 4 Novosadskog sajma će nastupiti velike svetske trens zvezde: lajv ektovi Etnica & Pleiadians (Italija/Španija), E-mantra (Rumunija) i DJ Adept (Rusija).

Del Arno Band nastupiće u Studiju M. Takođe, tu je i beogradski bend Zemlja gruva koji će nastupiti u kulturnoj stanici Svilara.

Prepoznatljive numere Baneta Krstića i Garavog sokaka publika će moći da čuje u maloj Sali Srpskog narodnog pozorišta.

Sa Malte, pravo u Novi Sad dolazi i Renzo Spiteri - perkusionista, kompozitor i producent, a novosadskoj publici predstaviće projekat "Quintessence" na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Grupa Vrooom će u Novosadskom pozorištu izvesti koncert "Erotizam", dok će novosadski ansambl "Serboplov" prirediti jedinstven doživljaj svim ljubiteljima tradicionalne muzike u Kulturnom centru Futog. Poljski džez muzičar Pjotr Damasjevič nastupiće u kafeu Absolut.

Svi obožavatelji lika i dela neprikosnovene Merilin Monro, ovog 13. januara imaće priliku da uživaju u svojevrsnom nastupu Miss Monroe, jedne od najtraženijih imitatorki dive Merilin Monro u maloj sali Pozorišta mladih, dok će Sajsi MC uz podršku DJ BKO nastupiti u Gerila baru.

Neobičan spoj tradicionalnog, balkanskog melosa, veselog ritma i energičnih nastupa koji karakteriše muziku srpsko-hrvatsko-crnogorskog sastava MaiKA, novosadska publika imaće priliku da čuje u sali Studio M-a.

U Muzeju Vojvodine biće izveden koncert duhovne horske muzike "Iznad istoka i zapada" uz Hor novosadskog Univerziteta i Hor Saborne crkve "Sveti Georgije".

Novosadski Bluebirdsi u narodu poznatiji kao Plavi Ptičić, kaver bend sa ovih prostora, nastupiće u Bulevar Books-u.

Publika će imati priliku i da uživa u Galeriji Matice srpske u mjuziklu "Ko se boji Isadore Dankan", u režiji Gee Gojak.

Vokalno instrumentalni solista Loran Prokopić uz pratnju pijaniste i kompozitora Davida Klemma nastupiće u Američkom kutku.

Poznati novosadski bend "Josip A Lisac", bend "Čičini čvorci" kao i DJ Smuk nastupiće u Domu B612. U susret jubileju, Osnovna muzička škola "Josip Slavenski" održaće koncert u Spomen zbirci Pavla Beljanskog.

Popularni beogradski rep sastav "Prti Bee Gee" ovom prilikom nastupiće u klubu MED.

Ovo je deo programa 13. januara u Novom Sadu. Više informacija o programu i satnicama događaja možete pronaći OVDE.

Karte se mogu kupiti 22 časa na Gigs Tix prodajnim mestima.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Doček po julijanskom kalendaru večeras na 40 lokacija u Novom Sadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2019

Fondacija Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021 organizuje večeras doček Nove godine po julijanskom kalendaru na čak 40 lokacija u gradu uz raznovrsne muzičke i zabavne sadržaje...Manifestacija je nazvana "Doček 7527", a kako su organizatori ranije najavili, obezbeđen je program za sve muzičke...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.