Doček Nove godine uz vatromete i slavlje

Izvor: VOA, 01.Jan.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček Nove godine uz vatromete i slavlje

Od spektakularnih vatrometa u Sidneju, Dubaiju i Londonu do tradicionalnog spuštanja kristalne kugle na njujorškom Tajms skveru - Nova 2015. godina dočekana širom sveta

Sjedinjene Države dočekale su Novu godinu tradicionalnom proslavom na njujorškom Tajms skveru.

Stotine hiljada građana su, uprkos hladnom vremenu, posmatrale >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << spuštanje ogromne kristalne kugle koja je dotakla tlo tačno u ponoć. Slavilo se i u drugim gradovima širom zemlje, koji su u različitoj vremenskoj zoni.

Nekoliko sati ranije, na drugoj strani Atlantskog okeana, stanovnici Londona su na obalama Temze posmatrali spektakularan vatromet iznad zgrade Parlamenta.

U Brazilu, u Rio de Ženeiru, više od milion ljudi okupilo se na čuvenoj plaži Kopakabana, gde su održani rok koncerti na tri pozornice.

Peking je centralnu proslavu organizovao u Olimpijskom parku, kako bi privukao pažnju na svoju kandidaturu za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2022. U budističkim hramovima širom Japana tačno u ponoć zvona su udarila 108 puta kako bi podsetila ljude na 108 grehova i iskušenja.

Sidnej je prvi od većih gradova dočekao Novu godinu, tradicionalnim vatrometom i pirotehničkim spektaklima iznad Sidnejskog mosta i Opere.

Međutim, u Indoneziji, građani Džakarte održali su molitvu za žrtve avionske nesreće u Javanskom moru, dok su u drugim gradovima otkazane novogodišnje proslave.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Nova godina

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.