Izvor: Luftika.rs, 07.Dec.2022, 14:49

Bravo za Suboticu! Odustaje se od dočeka Nove godine, novac preusmeren za lečenje i školovanje dece

Lepa vest sa severa naše zemlje.
Celokupna javnost pozdravlja oduku gradonačelnika Subotice Stevana Bakića da sredstva iz gradskog budžeta, odvojena za doček Nove godine, preusmeri i nameni za pomoć mladima i deci kojoj je neophodno lečenje.
Prema odluci prvog čoveka ovog grada, od „novogodišnjih“ 5,9 miliona dinara deo novca preusmeriće se za studentske stipendije čime će se omogućiti da pored već odobrenih 100, Grad obezbedi dodatnih 38 stipendija za studente koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su rangiranjem na listi osvojili 110 bodova.
Takođe, deo sredstava, iznos od 959.000 dinara, biće usmeren na budžetski Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta, prenosi Danas.
Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još 137 mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.
Treći deo sredstava, u iznosu od 500.000 dinara, biće usmeren na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine.
Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u 2022. godini realizovao do sada 83 molbe.
Ispovest Subotičanke (23): Silovao me i tukao čovek kog ste prozvali „tatom godine“

Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Subotica

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.