Španovićevoj nova titula u Kruševcu

Izvor: RTS, 25.Avg.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićevoj nova titula u Kruševcu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je novu šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije koje se održava u Kruševcu.
Evropska i svetska šampionka u dvorani u skoku udalj, skočila je 6.60 i osvojila novu titulu.

U Kruševcu se održava Prvenstvo Srbije u atletici, a za naše najbolje atletičare to je generalna proba pred svetski šampionat, koji će krajem sledećeg meseca početi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Dohi. 
Prema broju učesnika i imenima ovo prvenstvo je jedno od najačih u poslednjih deset godina. Prvog dana na atletskom stadionu u Kruševcu dominantni su bili sprinteri Milana Tirnanić koja je 100 metara pretrčala za 11 sekundi i 79 stotinki i Aleksa Kijanović - 10.72.

Anja Lukić bila je prva u trci na 100m prepone. Rezultat 13.72s.
"Možda sam očekivala malo bolji rezultat, ali svakako sam zadovoljna", rekla je Lukićeva.
Na srednjim prugama očekivano. U muškoj konkurenciji na 1.500 metara ubedljivo prvi Elzan Bebić, a u ženskoj na 3.000m Olivera Jevtić.
Sigurni putnici za Dohu kada je kugla u pitanju Kolašinac i Sinančević na pobedničkom postolju sa hicima preko 19 metara.
"Imali smo nekih tehničkih problema na samom takmičenju i to je uglavnom bio razlog slabijeg rezultata. Opet sam zadovoljan pobedom i nadam se da ću iz takmičenja u takmičenje biti sve bolji", rekao je Kolašinac.
Prvo mesto u bacanju diska bez konkurencije za Draganu Tomašević, 61 metar 56 centimetara. 
"Svakako da je potvrđena norma za Svetsko prvenstvo. Sa puno treninga se spremamo, imamo malo više od mesec dana i nadam se dolaze sve bolji rezultati", rekla je Tomaševićeva.
Marija Stojadinović pobedila je u troskoku, dok se zlatom u skoku u dalj okitio Lazar Anić.

Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.