I Deda Mraz autokefalac: Osnovali organizaciju Crnogorska nova godina

Izvor: Večernje novosti, 14.Jan.2020, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Deda Mraz autokefalac: Osnovali organizaciju "Crnogorska nova godina"

Barski portal prenosi da su osnivači sa neskrivenom ironijom nakon održane sednice Skupštine saopštili „da nikada više neće 13 –og janaura uveče čekati Srpsku novu godinu“ Da ne postoje granice ludila u Crnoj Gori pokazao je događaj koji se zbio u Sutomoru gde je neformalna grupa građana koja sebe nazova „Komitsko spičansko-mišićki odred“ osnovala nevladinu organizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pod imenom „Crnogorska nova godina“! Barski portal prenosi da su osnivači sa neskrivenom ironijom nakon održane sednice Skupštine saopštili „da nikada više neće 13 –og janaura uveče čekati Srpsku novu godinu“. Pročitajte još - UDAR NA SPC U CRNOJ GORI: Proteruju 30 monaha i monahinja -Imamo mi svoju autokefalnu Crnogorsku novu godinu koju su nam Srbi kralja Aleksandra okupatora ukinuli 1918.godine, zajedno sa našom autokefalnom Crnogorskom pravoslavnom crkvom i našom autokefalnom državom. Imamo i svog autokefalnog Deda Mraza, i ne priznajemo od strane okupatorske Beogradske patrijaršije nametnutog Božić Batu, koji će ostati u sećanju Crnogoraca upamćen kao najstrašniji tlačitelj i zločinac, čija misija je bila zatiranje u korenu svega što je autentično crnogorsko, uključujući i Crnogorsku novu godinu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BOŽIĆ BATA JE ZLOČINAC" Osnovana organizacija "Crnogorska nova godina"!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020

Neformalna grupa građana koja sebe naziva „Komitsko spičansko-mišićki odred“ osnovala je nevladinu organizaciju pod imenom "Crnogorska nova godina"!..Nakon održane sednice Skupštine, osnivači organizacije "Crnogorska Nova godina" s neskrivenom ironijom poručili su da nikada više neće čekati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.