Izvor: JUGpress.com, 03.Feb.2021, 23:37

U Lebanu ukinuli preduzeće “Imovina” koje je za tri godine potrošilo 87 milion iz budžeta a nije prihodovalo ni dinar, odbornici SPS bojkotovali sednicu

LEBANE

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Lebane odlučeno je da se pokrene postupak likvidacije JKP ,,Imovina” Lebane.

O predlogu za pokretanje ovog postupka predhodno su se izjasnili članovi

Opštinskog veća a danas je glasala za njega odbornička većina ali bez odbornika SPS koji su bojkotovali ovu sednicu Skupštine opštine.

Preduzeće o čijem se ukidanju danas glasalo je bila njihova „kvota“ .

Rukovodilac Uprave za finansije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Saša Mladenović je danas rekao da je od 2017. godine do danas ovo preduzeće iz budžeta opštine dobilo 89 milona dinara a da u medjuvremenu nije imalo nikakv prihod.

Zanimljiva je geneza ovog Javnog preduzeća. Njega je osnovalo preduzeće „Alerio“, koje se bavilo izradom projekata a osnovalo je i Autobusku stanicu u Lebanu koja postoji samo formalno.

Od 2017. godine  „Aleria“ ne postoji već novo Javno preduzeće  „Imovina“. Znaimljovo je da tad, kada je prestao da postoji njen osnivač, nije ukinuta i Autobuska stanica već je nastavila da postoji i dalje , imala je direktora i zaposlene radnike.

U obrazloženju predloga za likvidaciju je navedeno i da su JP „Imovina“ i Autobuska stanica smao proizvodili gubitke , da su sav novca dobijali iz budžeta ali da smai nisu ostvarili nikakav prihod.

Na današnjoj sednici je smenjen i v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća  „Komunalac“ Miloš Stevanović (SPS) a na njegovo mesto je postavljen Novica Stojković.

 Ova smena se obrazlaže lošim radom ovog preduzeća i primedbama gradjana na higijenu u Lebanu

Razrešeni su i dosadašnji članovi Nadzornog odbora ovog preduzeća i imenovani novi.

Usvojen je predlog da se osnuje Anketni odbor koji ima zadatak da ispita poslovanje Predškolske ustanove u Lebanu.

Upravni odbor vrtića je pre više od mesec dana podneo zahtev ministru prosvete da se direktorka ove ustanove smeni ali još uvek nema odgovora iz ministarstva.

I ova direktorka je kadar SPS.

Sem odbornika današnju sednicu je bojkotovao i zemenik predsednika opštine Srdjan Jović iz SPS koji je , inače, na platnom spisku opštine.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.