Tabaković: Jak dinar dokaz i da investitori veruju u Srbiju

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Mar.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Jak dinar dokaz i da investitori veruju u Srbiju

BEOGRAD - Bloombergova vest da je dinar druga najbolja valuta sveta u proteklih godinu dana, osim što je lepa i priznanje Narodnoj banci Srbije, jeste i dokaz da naša zemlja u svakom smislu napreduje i da strani investitori imaju poverenje u budućnost srpske ekonomije, izjavila je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković za Blic.

Ona je rekla da je dinar u 2017. ojačao prema evru za 4,2 odsto i da su od februara pojačani pritisci na jačanje dinara, kao i u velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << delu 2017. godine.

"Mi smo u februaru i martu do danas kupili 525 miliona evra da ne bi dinar previše ojačao", objašnjava Tabaković i dodaje da smo u pogledu inflacije uporedivi sa drugim evropskim zemljama što nameravamo i da ostanemo.

"U proteklih pet godina inflacija se u proseku kretala oko 2 odsto, što znači da smo je stavili pod kontrolu", zaključila je Jorgovanka Tabaković.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.