Srbija će tražiti reviziju privatizacija na Kosovu

Izvor: Mondo, 18.Dec.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će tražiti reviziju privatizacija na Kosovu

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija tražiti i insistirati da bude izvršena revizija privatizacija na KIM koja je, kako kaže, po svom karakteru nelegalna, pljačkaška i kriminalna.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je, kaže, protivna i domaćim i međunarodnim propisima i rezolucijama.

Đurić je posle okruglog stola u okviru unutrašnjeg dijaloga na kome su učestvovali predstavnici ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << udruženja, kazao da je Kancelarija za KIM napravila sveobuhvatnu bazu podataka imovine.

"Imamo papir za svaki dinar, za svaki šraf koji smo kao država ulagali u proteklim decenijama na KIM", rekao je Đurić novinarima.

On je podsetio da je preko 900 fabrika na KIM čiji je vlasnik država Srbija "oteto" u procesu pljačkaške privatizacije bez da su Srbi na KIM ili država Srbija dobili ijedan dinar.

Đurić je naveo da smo kao narod na teži način na primeru KIM naučili i izvukli pouke zbog čega je važno da postoji plan za svaku opštinu, selo ili grad, navodeći da se danas poklanja puna pažnja svim sredinama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Srbija će tražiti reviziju privatizacija na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2017

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija tražiti i insistirati da bude izvršena revizija privatizacija na KIM koja je, kako kaže, po svom karakteru nelegalna, pljačkaška i kriminalna, ali i protivna domaćim i međunarodnim propisima i rezolucijama...Đurić je posle...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đurić: Srbija će tražiti reviziju privatizacije na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2017

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić izjavio je danas u Beogradu da će Srbija insistirati da se obavi revizija "nelegalne" privatizacije imovine Srbije na Kosovu..."Podsetiću da je preko 900 fabrika čiji je vlasnik država Srbija oteto u procesu pljačkaške privatizacije na KiM,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.