Očekivano - poskupljuju cigarete zbog akciza

Izvor: B92, 24.Jan.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekivano - poskupljuju cigarete zbog akciza

Cigarete će poskupeti zbog povećanja akciza već u februaru, a jednoj kompaniji je i odobren novi cenovnik, piše Blic.

Razlog za korekciju je uvećanje specifične akcize od Nove godine, za dinar i po po pakli koja se po akciznom kalendaru menja dva puta godišnje.

Sa ovom korekcijom, država će sada proizvođačima, po ovom osnovu, po pakli uzimati 67 dinara. Uz ovu na cenu cigareta zaračunaa se i proporcionalna akciza od 33 odsto, i na sve to dodaje se i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << PDV. Drugim rečima, sa uvećanjem ovog nameta rastu i drugi koje proizvođači moraju da izdvoje za državu, pa se zato cene koriugju znatno više od utvrđenog uvećanja po osnovu specifične akcize.

Izvor Blica kaže da je jedna kompanija prva zatražila povećanje cena, i da im je to odobreno 18. januara.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poskupljuju cigarete u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jan.2018

BEOGRAD - Cigarete će poskupeti zbog povećanja akciza već u februaru, a jednoj kompaniji je i odobren novi cenovnik, piše Blic...Razlog za poskupljenje su veće akcize od Nove godine, za dinar i po po pakli...Sa ovom korekcijom, država će sada proizvođačima, po ovom osnovu, po pakli uzimati 67...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.