Ruža Popović iz Šapca godinama pomaže najugroženijima i poručuje: Volimo ljude

Izvor: RTS, 28.Apr.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruža Popović iz Šapca godinama pomaže najugroženijima i poručuje: Volimo ljude

Da volimo ljude, da sa njima delimo, da budemo bolji i pomažemo jedni drugima, osnove su kojima nas uči vera. Baš takva je Ruža Popović koja je pre 10 godina osnovala Fond "Humano srce Šapca".
Šabac ima jedno srce koje je posebno osetljivo na potrebe drugih, "Humano srce" koje vodi Ruža Popović, žena koja u duhu radosti darivanja živi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom čitave godine a ne samo na velike praznike.

Ova medicinska sestra, iako je u penziji, u službi humanosti radi više nego ikada, a zahvaljujući njoj u poslednjih nekoliko godina izgrađeno je oko stotinu kuća za siromašne. O lekovima, hrani i pomoći u novcu da ne govorimo.
Ruža Popović za RTS je ispričala da je na ideju da pomaže drugima došla kada je otišla u penziju jer je, kaže, osetila bezidejnost a zatim je shvatila da ima potrebu da pomogne drugima kojima je pomoć potrebna.
Šabac je, ističe, grad rasadnik humanih ljudi. "Nikad nisam naišla da me neko odbije", priča Ruža.
Fond "Humano srce Šapca" potrudilo se da nijedna trpeza na Uskrs ne bude prazna.
"Podeljeno je više od 1.500 jaja i 200 kilograma mesa, takođe i paketići sa slatkišima za decu", dodaje Ruža.
Fond trenutno radi na velikom projektu – svratištu za decu sa ulice.
"Deca pružaju svoje ručice i traže pomoć. Od Eparhije sam dobila prostor gde deca mogu da svrate da se ogreju i ručaju. Deca su najbolje sudije, oni su anđeli, njihovi osmesi i sreća mi mnogo znače", ističe Ruža Popović i dodaje da je kuća za pomoć deci sa autizmom biti otvorena tokom leta.
Ruža je bogata žena – ima troje dece, sedmoro unučadi i dvoje praunučadi. Još dvoje praunučadi je na putu. Na najveći hrišćanski praznik ima samo jednu poruku:
"Volimo ljude, osluškujmo njihove potrebe." 
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.