NOVA ONLAJN PREVARA: Aplikacija za vremensku prognozu krade podatke i skida novac korisnicima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ONLAJN PREVARA: Aplikacija za vremensku prognozu "krade" podatke i skida novac korisnicima!

Novi izveštaj Vol Strit Žurnala otkrio je da popularna aplikacija za vremensku prognozu od korisnika traži "neobičnu količinu podataka"

Kako su krađa informacija i ličnih podataka postali zastrašujuće uobičajeni, sve je važnije da počnemo kritički da razmišljamo sa kojim sve aplikacijama delimo informacije.

i navodno ih pretplaćuje na određene servise bez njihovog znanja.

Ovo neobično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponašanje aplikacije Veder Forkast - Vrld Veder Akjurejt Radar primetila je bezbednosna kompanija Apstrim Sistem.

Iz aplikacije stoji kineski proizvođač tehnologije TCL Komunikejšn Tehnolodži Holding Ltd, a sudeći po stručnjacima, ona sakuplja brojne neobične podatke kao što su IMEI broj telefona, lokacija i mejl adrese.

Vol Strit Žurnal piše i da je aplikacija na prevaru pretplaćivala korisnike za "servise virtualne realnosti". Doduše, nije neobično da aplikacije za vremensku prognozu od korisnika traže podatke o lokaciji, ali je krajnje neobično traženje IMEI broja.

I dok IMEI tehnički može biti korišćen da se neko prati, ovaj broj se smatra beskorisnim za maliciozne radnje.

Pod udarom se našla još jedna popularna aplikacija nakon što je otkriveno da je nastavljala da prati ljude iako su rekli da više ne žele da budu praćeni.

Zbog svega ovoga je veoma važno da počnete da obraćate pažnju na sve podatke koje određene aplikacije traže od vas, pa čak i one koje izgledaju krajnje bezopasno.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.