Holandska vlada traži da se poništi presuda o Srebrenici

Izvor: RTS, 20.Sep.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandska vlada traži da se poništi presuda o Srebrenici

Holandska vlada tražila je od vrhovnog suda da poništi presudu prema kojoj je ta zemlja delimično odgovorna za smrt 300 muškaraca muslimanske veroispovesti u Srebrenici 1995. godine.
"Ne delimo mišljenje sudije da su holandski mirovnjaci UN postupali nezakonito i ne razumemo kako je sud doneo tu presudu", rekao je portparol ministarstva odbrane Klas Mejer za Rojters.

Aludirao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na presudu Apelacionog suda iz juna ove godine, kojom se potvrđuje presuda iz 2014. godine, a u kojoj se navodi da je trebalo da holandski mirovnjaci znaju da će Muslimani biti ubijeni ukoliko ih primoraju da napuste bazu UN.
U presudi Apelacionog suda se navodi da je Holandija delimično odgovorna za smrt oko 300 Muslimana koji su proterani iz baze u Potočarima u kojoj su se nalazili holandski vojnici pod zastavom UN, nakon što su to područje zauzele trupe bosanskih Srba.
Sud je tom prilikom zaključio da je Holandija postupala protivpravno.
Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.