Izvor: RTS, 03.Nov.2020, 00:43

Evropski zvaničnici osudili napade u Beču - ovo je naša Evropa, nećemo popustiti

Evropski zvaničnici oštro osuđuju terorističke napade u Beču nazivajući ih kukavičkim. Poručili su da počinioci moraju biti pronađeni i kažnjeni.
Francuski predsednik Emanuel Makron saopštio je da Francuzi dele tugu Austrijanaca posle terorističkih napada u Beču, najavljujući borbu protiv neprijatelja Evrope.

"Mi, Francuzi, delimo šok i tugu Austrijanaca posle napada u Beču. Nakon Francuske, prijateljska zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na udaru. Ovo je naša Europa. Naši neprijatelji moraju da znaju sa čim imaju posla. Nećemo popustiti ni pred čim", napisao je Makron na Tviteru.

Britanski premijer Boris Džonson navodi da je duboko šokiran strašnim napadima u Beču.

"Misli Ujedinjenog Kraljevstva su sa narodom Austrije - zajedno smo s vama u borbi protiv terorizma", poručio je Džonson na Tviteru.
Šef diplomatije EU Žosep Borelj, kaže da je šokiran i pogođen vestima o večerašnjem napadu u Beču.
"Radi se o kukavičkom činu nasilja i mržnje", poručio je Borelj na svom Tviter nalogu.

Izrazio je saučešće porodicama koje su izgubile voljene tokom napada, i građanima Beča poručio da EU stoji uz njih.
Mišel: Evropa osudila kukavički napad u Beču "Evropa snažno osuđuje ovaj kukavički čin koji je zločin nad životom i ljudskim vrednostima", poručio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Šarl Mišel je, neposredno posle večerašnjeg napada u Beču, sa svog Tviter naloga uputio reči saučešća žrtvama i građanima Beča.
"Mi stojimo uz Austriju", zaključio je Miešel.
Lajen: Puna solidarnost Evrope sa AustrijomPredsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da je "šokirana i tužna zbog brutalnog napada" koji se dgodio večeras u Beču.

"Evropa stoji u punoj solidarnosti sa Austrijom. Zajedno samo jači od mržnje i terora", napisala je fon der Lajen na Tviteru.
Ona je uputila saučešće familijama žrtva i austrijskom narodu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROPA OSUDILA TERORISTIČKI NAPAD U BEČU Makron: Nećemo se predati, neprijatelji moraju da znaju sa kim se suočavaju

Izvor: Blic, 03.Nov.2020

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je večeras teroristički napad u Beču, te poručio da se evropske zemlje neće predati.

Nastavak na Blic...

Makron: Ovo je naša Evropa, nećemo popustiti

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2020

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron saopštio je da Francuzi dele tugu Austrijanaca poslije terorističkih napada u Beču, najavljujući borbu protiv neprijatelja Evrope.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.