Izvor: Luftika.rs, 13.Jan.2022, 17:17

Ćerka Tihomira Stanića učestvuje u Solidarnoj kuhinji i pomaže najugroženijim Beograđanima

Ćerka našeg proslavljenog glumca Tihomira Stanića aktivno učestvuje u radu Solidarne kuhinje, organizacije koja tri puta nedeljno sprema obroke za naše osiromašene i gladne sugrađane.
Ona je samo jedna od nekoliko stotina aktivista ovog „nezavisnog kolektiva koji obezbeđuje hranu i druge vidove pomoći onima kojima je ona najpotrebnija“.
Njenim humanitarnim radom pohvalio se i njen otac Tihomir, a Milena je nedavno govorila o načinu funkcionisanja i principima kojima se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ovoj organizaciji vode.
– Obroke delimo na punktu kod Vukovog spomenika ili na nekoj od obližnjih pijaca komšijama za koje znamo da nemaju, ili u neformalnim romskim naseljima. Dajemo obrok svima koji dođu na punkt, ne tražimo nikakvu legitimaciju da su primaoci socijalne pomoći. Nema nikakvih uslova jer smatramo da je hrana osnovno ljudsko pravo, a ne nešto što neko treba da zasluži. Svako ima pravo da jede – kazala je Milena.
Dodaje da se ovakvo surovo poigravanje sudbine svakome može dogoditi. Danima kruže fotografije naše glumice Vesne Pećanac, udovice Živka Nikolića, koja hranu nabavlja iz Narodne kuhinje.
– Dajemo obrok svakome ko dođe na punkt, ne tražimo nikakvu legitimaciju i dokaz. Nema nikakvih uslova jer smatramo da je hrana osnovno ljudsko pravo, a ne nešto što neko treba da zasluži. Smatramo da svako ima pravo da jede – ispričala je Milena Stanić.

Solidarna kuhinja i građani pomažu gladne i promrzle Vijetnamce koji robuju u Linglong paklu

Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.