Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2021, 02:08

Rusija, spasiba: Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

Naša Dejvis kup reprezentacija se plasirala u nokaut fazu posle pobede Zbornaje protiv Španije sa 2:1. Naredni rival Kazahstan u sredu u Madridu

Zahvaljujući pobedi Dejvis kup reprezentacije Rusije protiv Španije sa 2:1, naša reprezentacije se plasirala u četvrtinale gde je čeka Kazahstan. Meč će se igrati u sredu u Madridu. Presudan je bio dubl u kome su Karacev i Rubljov dobili Granoljersa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Lopeza sa 2:1 u setovima - 4:6, 6:2, 6:4.

Srbija je kao jedna od dve najboljeg drugoplasirane reprezentacije izborila plasman među osam najboljih selekcija sveta. Tim selektora Viktora Troickog ima set količnik +3 (9:6), dok je Furija na +2 (9:7). Druga selekcija koja je izborila četvrtfinale kao drugoplasirana bila je Švedska.

Slavila je teniska reprezentacija Srbije nad Austrijom bez izgubljenog meča. Ipak, nije uspela u subotu da savlada i Nemačku, pa je tako u pitanje dovela plasman u četvrtfinale. Nisu Novak Đoković i druovi zavisili od svojih rezultata, ali na kraju se kockice složile, Rusi su nam pomogli, pa Srbija ostaje u trci za Salataru.

Španci su poveli sa 1:0 posle pobede veterana Felisijana Lopeza protiv Andreja Rubljova sa 2:1 u setovima, a onda je drugi teniser sveta Danil Medvedev lako u dva seta dobio Pabla Karanje Bustu. U dramatičnom dublu koj je trajao dva sata, Andrej Rubljov i Alsan Karacev su posle preokreta dobili Felisijana Lopeza i Marsela Granoljersa.

Naredni rival Kazahstan dobio je Švedsku i Kanadu i kao prvi u Grupi B izborio plasman u četvrtfinale i dvoboj sa našom selekcijom.

PAROVI ČETVRTFINALA

Italija – Hrvatska (ponedeljak, Torino)

Velika Britanija – Nemačka (utorak, Insbruk)

Srbija – Kazahstan (sreda, Madrid)

Rusija – Švedska (četvrtak, Madrid)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.