Pikeov Dejvis kup bez Đokovića, Federera, Zvereva...

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pikeov" Dejvis kup bez Đokovića, Federera, Zvereva...

Novi format Dejvis kupa koji uvodi grupa investitora oko fudbalera Barselone Đerara Pikea već sada nailazi na ozbiljan otpor najboljih tenisera, a Đoković, Federer, Zverev već su najavili da ga neće igrati.

Ono što je najspornije su termini novog formata Dejvis kupa, koji bi se igrao kao završni turnir 10 dana krajem novembru. Tada najbolji teniseri završavaju ATP sezonu i svakako im je važnije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da taj period iskoriste za odmor, nego da igraju ovo takmičenje. Ono što takođe ne ide u prilog novom Dejvis kupu je takmičenje koje će ATP pokrenuti 2020. godine - Svetsko prvenstvo.

- Između to dvoje, daćemo prioritet SP za timove jer je to ATP takmičenje. Mislim da su termini u Dejvis kupu jako loši. Pogtovo za najbolje igrače - rekao je Novak Đoković.

Rodžer Federer je nešto blaži u izjavama, ali takođe neće igrati Dejvis kup.

- Nema više Dejvis kupa kakav smo poznavali, ali i ovom novom treba dati šansu. želim im uspeh i nadam se da će navijači uživati u njemu. To nije takmičenje za mene, već za neke nove generacije. Nisam pričao sa Vavrinkom, ali iskreno sumnjam da će i on tamo igrati.

Aleksandar Zverev ne ostavlja ni najmanju mogućnost da bi zaigrao u "Pikeovom" takmičenju.

- Ne pada mi na pamet da igram tenis krajem novembra. A mislim da će vam to reći i svi ostali igrači iz teniskog vrha. Imamo samo dva i po meseca odmora i bilo bi ludo da desetak u novembru trošimo na to takmičenje. Garantujem da će vam to reči i mnogo drugih tenisera.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.