Laslo protiv Kanađanina za najveći uspeh karijere

Izvor: Mondo, 24.Feb.2019, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laslo protiv Kanađanina za najveći uspeh karijere

Dejvis kup reprezentativac Srbije večeras u Riju boriće se za prvi ATP trofej

Laslo Đere na turniru u Rio de Žaneiru igra najbolji tenis u karijeri. Nakon pobede nad Dominikom Timom na startu, nanizao je još dve pobede i uspeo da se plasira u prvo ATP finale.

Polufinalni duel dobio je bez borbe, budući da mu je rival Aljaž Bedene iz Slovenije predao meč pre početka zbog povrede, pa srpski teniser odmoran i oran dočekuje bitku za najveći uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u karijeri.

Njegov rival u borbi za trofej na turniru ATP serije 500 u Riju biće Feliks Ože Alisim, 18-godišnji igrač iz Kanade, koji trenutno zauzima 104. mesto na ATP listi.

Mladi Kanađanin je na putu do finala savladao iskusnog Pabla Kuevasa iz Urugvaja rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Najbolji plasman Lasla Đerea u karijeri je 83. mesto na ATP listi, koje je zauzimao u septembru prošle godine

Đere i Ože Alisim nikada se ranije nisu susretali.

Đere će imaći veliki motiv da večeras od 21 čas po srednjeevropskom vremenu završi uspešno kompletan posao na turniru u Riju, jer bi mu prva titula u karijeri omogućila ogroman napredak na ATP listi.

On je u Brazil stigao kao 90. igrač sveta i već sada napredovao je za 40 mesta, a eventualnim trijumfom u finalu obezbedio bi plasman u Top 40 na ATP listi i postao bi drugi reket Srbije.

Turnir u Riju igra se za nagradni fond od 1.937.740 dolara.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.