Heroj Viktor, veliki Nole, asovi Duci i Fića...

Izvor: Mondo, 16.Okt.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Heroj Viktor, veliki Nole, asovi Duci i Fića..."

Janko Tipsarević pričao je o svojim kolegama iz Dejvis kup reprezentacije Srbije i bezrezervnoj podršci koju mu pružaju u najtežim trenucima

Janko Tipsarević prošao je težak period u poslednje dve godine, a posle operacije kolena spreman je da ponovo zapne i pokuša da se vrati na staze stare slave.

On je posle povratka nakon duge pauze, koju je izazvao problem sa petom, pokušao da pomogne reprezentaciji u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Dejvis kup duelu sa Argentinom, ali nije bio spreman da igra.

Ipak, Janko, koji je bio bitna "karika" u osvajanju Dejvis kup titule 2010. godine, najvećeg uspeha srpskog tenisa, ne brine za budućnost srpskog reprezentativnog tenisa.

"I da se ne skupimo mi kojimo osvojimo 'salataru', drago mi je što imamo Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, koji uvek mogu da odigraju, ako neko od nas ne može. To je dokaz da je srpski tenis napredovao i veliko olakšanje za nekoga kao što je Novak Đoković, kome će sledeće godine prioritet da budu Olimpijske igre i koji mora mnogo toga da isplanira i uradi da bi ostao na čelu ATP liste. Ovaj sledeći meč, protiv Kazahstana, čak i ako bukvalno niko od nas ne bude igrao, Duci i Fića mogu sami da nam donesu pobedu", smatra Tipsarević.

On ističe da bi voleo da zaigra u martu protiv Kazahstanaca.

"Pričao sam baš danas o Kazahstanu sa selektorom Bogdanom Obradovićem. Voleo bih da igram, ali ne mogu ništa da obećam. Mislim da imamo dobar žreb za 2016, da su sve jače reprezentacije u drugoj polovini i da bismo možda mogli da 'zapnemo'".

Tipsarević je napomenuo i da su njegovi saigrači iz reprezentacije bili uz njega u najtežim trenucima.

"Osim porodice i prijatelja, kolege iz reprezentacije su mi najveća podrška. Bukvalno svaki drugi-treći dan imam poziv od Noleta, Viktora, Zikija, Ducija... Mada su i oni već naučili kako treba sa mnom. Znaju da tri godine slušam pitanje 'Kako si, kako noga?' i da mi je već preselo. Onda kažu 'Ej, ne zovem te da pitam kako si, nego da vidim šta ima novo'", otkrio je Janko.

Tipsarević je posebno istakao neverovatnu snagu Viktora Troickog, koji je posle nepravedne suspenzije uspeo da se vrati na put uspeha.

"Ono što je Viktor uradio je neverovatno. Posle godinu dana katastrofe, a znam kako mu je bilo, jer sam posebno u prvo vreme bio uz njega... Godinu dana nakon što je nepravedno osuđen, on nije imao renking, ni bodove, bio je na nuli. A, godinu dana kasnije se vratio u Top 20. To valjda nikad niko nije uradio. Znam da snimaju dokumentarni film o njemu, ali trebalo bi napisati i knjigu", rekao je Janko o Viktoru, koji je izjavio da je Tipsarević veći borac od njega.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.