Finale DK: Srbija u drugom šeširu, Hrvatska drugi nosilac

Izvor: B92, 05.Feb.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale DK: Srbija u drugom šeširu, Hrvatska drugi nosilac

Pred žreb za finale Dejvis kupa u Madridu reprezentacija Srbije je stavljena u drugi, a Hrvatske u prvi šešir.

Finale Dejvis kupa biće održano od 18-24. novembra u Španiji, u poznatoj madridskoj "Magičnoj kutiji".

Teniska reprezentacija Srbije zauzima osmo mesto na ITF rang listi i prema njemu je dobila mesto u šeširima.

U prvoj fazi će se takmičenje odvijati u šest grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa po tri reprezentacije. Prvo će biti izvučeno šest najboljih reprezentacija koje će na taj način biti nosioci grupa. Zatim će biti žrebane selekcije plasirane od 7. do 12. mesta, a na kraju reprezentacije sa renkingom od 13. do 18. pozicije.

Prvi favorit, to jest nosilac, je Francuska, dok drugo mesto zauzima Hrvatska, šampion iz prošlogodišnjeg izdanja Dejvis kupa. Pored njih u prvom šeširu su još Argentina, Belgija, Velika Britanija i SAD.

U drugom šeširu naći Španija, Srbija, Australija, Italija, Nemačka i Kazahstan. To znači da se selekcija Nenada Zimonjića ne može naći u istoj grupi sa pomenutim timovima.

U poslednjem, trećem šeširu su Kanada, Japan, Kolumbija, Holandija, Rusija i Čile.

Žreb je planiran za 14. februar.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija u drugom šeširu

Izvor: Danas, 05.Feb.2019

Pred žreb za finale Dejvis kupa koje će biti održano od 18-24. novembra u Španiji, u poznatoj madridskoj "Magičnoj kutiji", reprezentacija Srbije je stavljena u drugi, a Hrvatske u prvi šešir. Članak Srbija u drugom šeširu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.