PORAZ SRBIJE: Sada ništa ne zavisi od Đokovića i družine

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2021, 21:49

PORAZ SRBIJE: Sada ništa ne zavisi od Đokovića i družine

Sve rešeno u taj-brejku trećeg seta.

Dejvis kup reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke u meču duibloova. Kravic i Puc posle tri seta velike borbe savladali su Novaka Đokovića i Nikolu Ćaćića sa 2:1 (7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:5) posle dva sata i 13 minuta. Ovim porazom Srbija nije izgubila šansu da čak i kao prvoplasirana ode u četvrtfinale ako Austrija sutra savlada Nemačku. U slučaju pobede Nemaca, Srbija može i kao jedna od dve najbolje drugolasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << selekcije da ode u četvrtfinale, ali je za to potrebno da se poklopi nekoliko rezultata.

Prvi set doneo je mnogo uzbuđenja. Oba dubla su krenuli sigurno na svoj servis, da bi Kravic i Puc uspeli da naprave brejk u četvrtom gemu. Ipak, Đoković i Ćaćić su odmah uzvartili ribrejkom da bi zatim svaki dubl čuvao svoj servis pa se tišlo u taj-brejk. U njemu su Kravic i Puc uspeli da naprave jedan mini brejk koji im je bio dovoljan da osvoje prvi set. U drugom setu je sve bilo prilično mirno do sedmog gema. Oba dubla su bili sigurni na svoj servis da bi Nemci stigli do brejk lopte u sedmom gemu koju nisu iskoristili i odmah je stigla kazna. Đoković i Ćaćić su već u narednom oduzeli Nemcima servis i zatim ga potvrdili za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu Srbija je već u trećem gemu stigla do brejka i došla do velike prednosti od 4:2. U sedmom gemu je Srbija imala još jednu brejk priliku koju su Nemci spasili, a zatim u osmom uspeli da vrate brejk i izjednače na 4:4. U nastavku su Đoković i Ćaćić imali dve prilike da oduzmu servis Nemcima u 11. gemu, ali nisu uspeli u tome i otišlo se u taj-brejk. U njemu su Nemci kao i u prvom setu bolje počeli, uspeli da naprave jedan mini brejk više što im je bilo dovoljno da ostvare pobedu.

Doubles delight 🙌

It's victory for Germany as Kevin Krawietz and Tim Puetz defeat Cacic and Djokovic in three sets!#DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/RNHmf0lqB4

Davis Cup (@DavisCup) November 27, 2021

Tenisku reprezentaciju Srbije očekuje meč u dublu protiv Nemačke, koji bi mogao da odluči koja od ove dve zemlje nastavlja svoje učešće u ovogodišnjem Dejvis Kupu.

U prvom meču dana Filip Krajinović poražen je od Dominika Kepfera sa 2:0, dok je Novak Đoković pobedom u dva seta doneo poravnanje Srbiji, i tako dvoboj uveo u majstoricu.

Dubl Srbije predstavljaće Novak Đoković i Nikola Ćaćić, dok za Nemce nastupa tandem Kravic/Puec.

Podsećamo, Srbija je dan ranije slavila protiv Austrije sa maksimalnih 3:0, dok Nemcima tek predstoji susret sa istim rivalom.

Pobedom u dublum, Srbija će obezbediti prvo mesto u grupi, dok bi uz poraz , za pomenuto prvo mesto morala da osluškuje rezultat susreta Austrija - Nemačka. Čak i kao drugoplasirana bi mogla dalje, ali za to je potrebno da se poklope sve kockice.

TREĆI SET

DRUGI SET

PRVI SET
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.