Cirijak: Ne razumem šta je bila Novakova politika

Izvor: B92, 26.Nov.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cirijak: Ne razumem šta je bila Novakova politika

Nekadašnji selektor Dejvis kup tima Rumunije, Jon Cirijak, kaže da mu nije jasna politika koju je tokom ove sezone vodio drugi teniser sveta Novak Đoković.

Cirijak, koji je bio dugogodišnji direktor Mastersa u Madridu, u intervjuu za "Tenis magazin" rekao je da je Đoković imao prilično nejasnu politiku.

"Đoković dolazi iz male zemlje, on je gladniji uspeha od ostalih. Zaslužuje poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sve što je uradio u svetu tenisa. Ipak, ne razumem šta je to želeo u sferi politike. Zaista ne razumem", rekao je Cirijak.

Krisa Kermoda će od 1. januara na mestu prvog čoveka ATP zameniti Italijan Andrea Gaudenci, a Đokoviću su mnogi pripisivali da je bio jedan od glavnih na listi onih koji su želeli Kermodovu smenu.

Cirijak je inače pričao i od velikoj trojci, Đokoviću, Federeru i Nadalu, ali je rekao i da je sve više mladih igrača koji su spremni da im preotmu slavu.

"Federer i Nadal zaslužuju svo moguće poštovanje. Ja sam veliki ljubitelj Nadala i njegove igre, on je potpuno posvećen sportu. Teško ćete naći sportistu poput njega. A za mlade igrače ne brinem. Ove godine, Vimbldon je bio pravi užas za njih. Možda je greška u sistemu koji ne dozvoljava vrlo mladim igračima da budu na turniru".

"Trebalo bi dati vajl-karte igračima do 18 godina, kako u kvalifikacijama tako i u glavnom žrebu. Ima mnogo čelendžera, ali to je nizak nivo takmičenja. Ne mogu se porediti sa ATP turnirima. Ipak, ne mislim da će biti previše strašno kada se povuče velika trojka", kaže Cirijak.

Nije mu se svidela ni promena sistema takmičenja u Dejvis kupu.

"Uništili su 120 godina tradicije Dejvis i Fed kupa, sve zbog novca. To nije sport. To je nešto najbesmislenije što sam video. Ipak, sada je sve u novcu. Sada gubitnik u prvom kolu Vimbldona zaradi 50.000 dolara, što nije u redu. Kada sam ja osvojio Rolan Garos sa Ilijeom Nastaseom 1970. godine, dobio sam sto dolara! Sada nema granica. I fudbaleri takođe zarađuju mnogo, sve to nije normalno", zaključio je Cirijak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.