Čilić otpao za Dejvis kup, vraća se Karlović

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čilić otpao za Dejvis kup, vraća se Karlović

Dejvis kup reprezentacija Hrvatske biće značajno oslabljena na završnom turniru u Madridu.

Hrvati će borbu za odbranu titule u premijernom izdanju novog sistema DK voditi bez svog najboljeg tenisera Marina Čilića.

Čilić je otpao zbog obnovljene povrede desnog kolena, a kako prenose "Sportske novosti", u timu će ga zameniti 40-godišnji Ivo Karlović.

Karlović je pre tri godine na sličan način "upao" u tim za finale DK protiv Argentine, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izgubio odlučujući meč od Federika Delbonisa.

Međutim, pored Karlovića su ostale opcije za selektora Željka Krajana bili znatno neiskusniji Viktor Galović, Nino Serdarušić i Borna Gojo.

Uz Karlovića su u ekipi Borna Ćorić, Ivan Dodig, Nikola Mektić i Mate Pavić.

Hrvatska će u Madridu igrati u Grupi B sa domaćinom Španijom i Rusijom. Igraće se po tri meča u jednom danu, dva u pojedinačnoj i jedan u dubl konkurenciji.

Pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane selekcije će se plasirati u polufinale.

Finale Dejvis kupa na programu je 18-24. novembra u čuvenoj "Kaha Mahika" (Caja Magica/Magična kutija) dvorani.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.