Opština Kuršumlija: Sva dokumenta uskoro na jednom šalteru

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Kuršumlija: Sva dokumenta uskoro na jednom šalteru

Prikupljanje dokumenata za ostvarivanje prava na dečiji dodatak, za besplatan vrtić, naknadu za porodilje, legalizaciju objekata, podatke vezane za matične knjige, građani Kuršumlije moći će da ostvare na jednom mestu, nakon što se u narednom periodu realizacije projekat i otvori šalter Jedinstvenog upravnog mesta, za koje je Opština od Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za državnu upravu i lokalnu samoupravu dobila 8,5 miliona dinara.

Nadležni u lokalnoj samoupravi kažu da je jedini uslov za dobijanje sredstava bila spremnost da i oni učestvuju u realizaciji čitavog projekta, a predsednik Opštine Radoljub Vidić ističe da se ovim želi olakšati građanima koji više neće morati da obilaze razne institucije da bi prikupili sve potrebno za ostvarivanje određenih prava, već da to mogu da urade u najkraćem mogućem roku i na jednom mestu.

Želimo da jedinstveno upravno mesto bude veza građana sa svim organima u prikupljanju dokumenata. Otvaranjem ovog šaltera proširili smo nivo usluga za građane i težimo da naša Opština bude servis građana u pravom smislu te reči – rekao je Vidić.

Kaže da će sredstva biti iskorišćena za sređivanje uslužnog šaltera i nabavku potrebne opreme za brz i efikasan rad, te se nada da će sve biti realizovano u što kraćem roku.

Inače, Opština Kuršumlija je jedna od šest opština u Srbiji koja je dobila sredstva za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta, odnosno jednog šaltera na kojem će građani moći da obave više stvari istovremeno, a ukupno je iz državne kase za ovu namenu izdvojeno 45 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.