Ričard Barton i Elizabet Tejlor: Imali su najturbulentniju vezu, a o njihovoj ljubavi se piše i dan danas

Izvor: BKTV News, 10.Okt.2018, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ričard Barton i Elizabet Tejlor: Imali su najturbulentniju vezu, a o njihovoj ljubavi se piše i dan danas

Upoznali su se na snimanju "Kleopatre", venčavali se i razvodili dva puta, a na današnji dan pre 43 godine venčali su se po drugi put.

Nakon upoznavanja na setu "Kleopatre", započeli su veoma turbulentnu vezu. Budući da su oboje u trenutku upoznavanja bili u braku, kada su glasine o njihovoj romansi počele da se šire, postali su najtraženiji holivudski par koji su mnogi oslovljavali "parom veka".

FOTO: Wikimedia

Glumica Emilija Klark >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << o kraju serije "Igra prestola": Imala sam krizu identiteta (VIDEO)

Njihova prva zajednička fotografija objavljena je 1962. godine, a javnost je ubrzo postala opsednuta njihovom vezom. Hemija koja je postojala između njih dvoje uočljiva je u svih jedanaest ostvarenja u kojima su glumili zajedno. Strast koju su gajili jedno prema drugom održavali su na vrlo nesvakidašnji način - pisali su jedno drugom pisma, a mnoga od njih, uključujući i ono koje je Ričard napisao samo dva dana pre svoje smrti, objavljena su u knjizi "Mahnita ljubav".

Bartonove dnevnike u kojima opisuje ljubav prema Elizabet, objavio je Kristofer Vilijams, profesor na univezitetu u Svonsiju.

Uprkos strasti, zbog problema koje je Ričard imao s alkoholom, par se po prvi put razveo 1974. godine, posle deset godina braka. Venčali su se ponovo 10. oktobra 1975. godine, što je glumac često opisivao kao "svoje ponovno rođenje". Međutim usled brojnih afera, trajno su okončali svoju vezu već naredne godine.

FOTO: Wikimedia

"Da li ti je neko rekao da si veoma lepa devojka? Ruke su mi se tresle, imao sam težak mamurluk, ali je bilo očigledno da sam se prestravio od nje. Liz mi je kasnije priznala kako je do tada mislila da sam veliki velški intelektualac, sa sjajnim smislom za humor, ali i veliki ljubavnik i bila je iznenađena kako sam joj prišao tako banalnom rečenicom. Ali, tog trenutka, kada je videla koliko sam uplašen, sažalila se na mene, shvatila je da sam ljudsko biće i to je bio početak naše afere. Oboje smo bili u braku, ali je privlačnost bila strašna i momentalna. Odmah sam znao, posle prvog pogleda, da neću umeti da se odvojim od nje“, napisao je Barton u jednom od svojih dnevnika.

Čak i nakon razvoda i vrlo turbulentne veze, Liz i Ričard ostali su u dobrim odnosima, a jedno za drugo su uvek imali samo reči hvale. Barton je često govorio kako je ona bila i ostala centar njegovog sveta.

Odlazak operske dive: Preminula Monserat Kabalje



Ričard je preminuo 1984. godine, a Elizabet je njegovu poslednju izjavu ljubavi čuvala punih 27 godina na noćnom stočiću pored kreveta, a sve do trenutka dok nije umrla, nikome nije dala da je pročita.

Ona je preminula 2011. godine, a sahranjena je pored njega.

Pet ruskih filmova koji otkrivaju najveće tajne porodice Romanov (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.