Vesić: Ukrasi do 15. februara, stranci zadovoljni dekoracijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Ukrasi do 15. februara, stranci zadovoljni dekoracijom

Praksa je da novogodišnja rasveta ostane do 15. februara, kada Srbija proslavlja Dan državnosti, a onda će uslediti skidanje ukrasa, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, javio je Beoinfo.

On je na TV Pink rekao da je Grad ove godine nabavio novu dekoraciju, za koju su stranci istakli da ne zaostaje za najvećim svetskim metropolama.

"Nama je to i cilj. Da naš grad u vreme praznika bude kao London, Pariz, Berlin, Moskva i drugi veliki gradovi", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Vesić i dodao da će se do kraja februara znati koliko je tačno Beograd zaradio od turista.

Prema njegovim rečima, povećan je broj turista u odnosu na 2017/18 za 12 odsto, kada je Grad Beograd zaradio između 28 i 30 miliona evra, a jasno je da će ta zarada sada biti i veća.

Manifestaciju "Beogradska zima", koja je završena 31. januara, u protekla dva meseca posetilo oko 300.000 ljudi, mahom Beograđana, izjavio je Vesić.

Dodao je da je u okviru manifestacije nastupilo oko 500 izvođača, koji su učestvovali u više od 420 programa, i koji su se održavali na 50 lokacija.

Oko manifestacije je bilo angažovano oko 1.200 ljudi, kao i sve nadležne gradske službe, koje su tri meseca ranije krenule sa pripremom manifestacije, precizirao je Vesić.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SKIDANJE UKRASNE RASVETE POSLE SRETENJA Vesić: Zarada od turista veća nego prošle godine

Izvor: Blic, 02.Feb.2019

Besplatnu manifestaciju "Beogradska zima" u protekla dva meseca posetilo je oko 300.000 ljudi, mahom Beograđana, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je naveo i da će sklanjanje ukrasne novogodišnje rasvete početi nakon 15. februara i ocenio je da je zarada od turističkih poseta u poslednja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.