Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2011, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen ruski dan državnosti u Novom Sadu

NOVI SAD -

U koncertnoj sali NIS-a u Novom Sadu, svečanom akademijom obeležen je Dan državnosti Rusije.

Dan državnosti u Rusiji se slavi već 20 godina, a u Novom Sadu Društo sunarodnika i prijatelja Rusije "Rusija“ obeležava taj praznik poslednjih pet godina, podsećajući na istorijsku vezu Srbije i Rusije.

"Svakako je osnovni cilj da se okupimo, ali i da pokažemo sami sebi da nismo izgubili vezu sa Rusijom, ali je ovo ujedno i zahvalnica Srbiji, zemlji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj živimo i gde možemo da očuvamo svoj identitet", istakla je Marijana Mladenović, predsednik Društva sunarodnika i prijatelja Rusije "Rusija".

Koncert ruskih tradicionalnih ali i savremenih pesama, pratila je izložba rukotvorina, kao i postavka fotografija posvećena kosmonautici, kojom je obeleženo i 50 godina od leta čoveka u kosmos.

Tom prilikom posetioci su imali priliku da pogledaju ne samo fotografije Jurija Gagarina, već i Lajke, prvog psa u kosmosu.


Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obeležen Dan državnosti Rusije u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2011, 00:16

NOVI SAD -..U koncertnoj sali NIS-a u Novom Sadu, svečanom akademijom obeležen je Dan državnosti Rusije...Dan državnosti u Rusiji se slavi već 20 godina, a u Novom Sadu Društo sunarodnika i prijatelja Rusije "Rusija“ obeležava taj praznik poslednjih pet godina, podsećajući na istorijsku vezu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.