Matić: Srbija na svom ekonomskom i kreativnom uzletu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022, 07:45

Matić: Srbija na svom ekonomskom i kreativnom uzletu

Srbija je na svom ekonomskom i kreativnom uzletu i usmerena ka napretku, poručila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić na otvaranju svečanosti povodom proslave Dana državnosti Srbije 15. februara na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai.

Matić, koja je generalna komesarka Srbije na izložbi Ekspo Dubai, rekla je u prisustvu ministra tolerancije UAE šeika Nahjan bin Mubarak Al Najjana da je Ekspo 2020 Dubai prevazišao sva očekivanja u pogledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << besprekorne organizacije Svetske izložbe, impozantnog izgleda i koncepta, ali i samog značaja i misije.

"Neizmerno je uzbudljivo i ogromna mi je čast što danas predstavljam svoju zemlju na Dan državnosti Srbije, posebno na ovom mestu u koje je ceo svet uperio pogled sa divljenjem i nadom, kao na simbolični centar civilizacijskog prosperiteta u ovom trenutku", rekla je Matić.

Istakla je da joj je posebno zadovoljstvo što država Srbija svečano obeležava svoju nezavisnost i donošenje prvog ustava, svoj slobodarski duh i suštinsku demokratičnost, sa svima, ljudima koji dolaze iz celog sveta.

Na proslavi Dana državnosti nastupiće i čuveni violinista Stefan Milenković sa Gudačkom reprezentacijom maldih.

Obeležavanje praznika je kruna svih aktivnosti Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020.

Program proslave Dana državnosti započeo je u velelepnoj Al Wasl dvorani, podizanjem srpske zastave i obraćanjem zvaničnika koji će pratiti nastup nacionalnog Ansambla Kolo.

Nakon toga će uslediti premijerni nastup Gudačke reprezentacije mladih koji će izvesti program pažljivo osmišljen za Dan državnosti Srbije.

Milenković je u saradnji sa nacionalnom platformom "Srbija stvara", čiji je kreativni ambasador, raspisao konkurs za izbor najtalentovanijih mladih virtuoza koji će svojim nastupom predstaviti Srbiju na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai.

Nakon toga, program se seli u raskošni Paviljon Srbije gde će od 18.30 do 20.30 sata u bašti paviljona nastupiti harmonikaš Petar Marić, osmostruki svetski prvaki na električnoj harmonici i Ansambl Kolo, a unutar paviljona biće održan koncert filmske muzike koji će izvoditi Jelena Gavrilović i Aleksandra Markovića, kao i nastup DJ Emine.

U okviru obeležavanja Nacionalnog dana i obeležavanja Dana državnosti 15. februara biće organizovana i investiciona konferencija "Serbia Cuntry Business Briefing", na kojoj će biti zastupljeni, pre svega, sektori: hrana, poljoprivreda i savremene tehnologije.

Inače, Svetska izložba Ekspo 2020 u Dubajiu, prva koja se održava u arapskom svetu, traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a učestvuje više od 190 zemalja iz celog sveta.

Srbija se na Svetskoj izložbi Ekspo predstavlja pod modernim brendom nacionalne platforme ''Srbija stvara'', a tema nastupa je nazvana "Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

Srbija je na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju, ističu iz PKS, postigla impresivne rezultate, ugostila na svom paviljonu skoro 700.000 posetilaca iz celog sveta i na najbolji mogući način predstavila svoje ekonomske, tehnološke, inovacione, investicione i turističke potencijale.

U okviru poslovnog programa, koji sprovode Vlada Srbije u saradnji sa PKS i Razvojnom agencijom Srbije, do sada se predstavilo više od 1.200 srpskih privrednika, koji su ostvarili više od 6.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PODIGNUTA ZASTAVA SRBIJE Počela proslava u Dubaiju

Izvor: Blic, 15.Feb.2022

Podizanjem srpske zastave u Al Vasl kupoli u Dubajiu i intoniranjem himne Srbije počela je svečanost povodom proslave Dana državnosti Srbije 15. februara na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.