Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2021, 00:58

Dan državnosti: Sretenje u doba korone

Srbija je i ove godine obeležila Dan državnosti, Dan ustavnosti i Dan Vojske 15. februara. Kao i proteklih 11 meseci, praznik je prošao u znaku korona-krize, što je bilo najvidljivije u posthumno dodeljenim ordenima preminulim lekarima i Predragu Mariću. Nekoliko svečanosti, uglavnom pod maskama, pale su u senku srebrne medalje koju je primila novinarka N1 Jelena Zorić, mada je prvu senku deset dana pre praznika napravio američki predsednik Džozef Bajden čestitkom srpskom kolegi, kojom je poželeo da se Srbija sporazumno s Kosovom odrekne tog dela teritorije.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije,   Coronavirus,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za pregovore važi – kleknite pa ćete poverovati

Izvor: Danas, 18.Feb.2021

Sjedinjene Američke Države od Beograda traže "sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Kosovom, fokusiran na međusobno priznanje", poručio je novi američki predsednik Džozef Bajden u čestitki predsedniku Aleksandru Vučiću za Dan državnosti Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.