Dan državnosti: Prijem u ambasadi Srbije u Budimpešti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan državnosti: Prijem u ambasadi Srbije u Budimpešti

Povodom Dana državnosti i Dana vojske Srbije u našoj ambasadi u Budimpešti je održana prigodna svečanost. 

Gosti ambasadora Ivana Todorova i vojnog izaslanika potpukovnika Duška Đekića bili su predstavnici mađarske vlade, brojni pripadnici diplomatskog kora i ugledni članovi srpske zajednice u Mađarskoj.

Nakon intoniranja srpske i mađarske himne, ambasador Todorov je podsetio da je autor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sretenjskog ustava Dimitrije Davidović, medicinu studirao upravo u Pešti, a potom kao lični sekretar bio desna ruka kneza Miloša Obrenovića.

"Taj Ustav je zaokružio vekovnu potrebu srpskog naroda za pravdom i slobodom, a i danas Srbija traži iste te vrednosti, kako za sebe, tako i za druge", istakao je srpski diplomata.

Ambasador Todorov je ukazao da odnosi Srbije i Mađarske nikada nisu bili bolji, jer su zasnovani na ravnopravnosti, uzajamnom poštovanju i veoma dobrim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i premijera Viktora Orbana.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.