Čestitke iz Banjaluke: Srbija u Srpskoj ima najiskrenijeg prijatelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2021, 13:36

Čestitke iz Banjaluke: Srbija u Srpskoj ima najiskrenijeg prijatelja

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, i poručio da Srbija u Republici Srpskoj uvek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja s kojim je povezuje neraskidiva veza.

"Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama sa bratskim narodom Srbije, sa kojim delimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porekla, kulturnog i duhovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasleđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima", istakao je Dodik u čestitki.

On je naglasio da je snažna i prosperitetna Republika Srbija ključni i suštinski nosilac stabilnosti i mira na Balkanu i regionu i najveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske, prenosi RTRS.

"Koristim priliku da Vam zahvalim na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumevanju, kao i mnogobrojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubeđen da će se naša međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama, na dobrobit i zadovoljstvo naših građana", poručio je Dodik.

Cvijanović: Ekonomski jaka i politički stabilna Srbija oslonac Republike Srpske

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, Sretenje - Dan državnosti Srbije.

"Rukovodstvo Republike Srpske i njeni građani, u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji sa Vama na čelu, vide uzdanicu i najjači oslonac i svaki njen praznik doživljavaju i osećaju kao svoj", istakla je Cvijanović u čestitki.

Ona je još jednom izrazila zahvalnost institucijama Srbije na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i za vrednu pomoć koja je upućena zdravstvenim ustanovama Srpske u borbi protiv virusa korona.

Cvijanović je čestitala Vučiću na svim rezultatima koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije, suverenosti koju je pokazala u nabavci vakcina, kao i na samom procesu imunizacije, čime se svrstala među najuspešnije države sveta, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

Predsednica RS je izrazila uverenje da će Srbija kao faktor regionalne stabilnosti nastaviti putem uspeha na svim poljima i da će institucionalne i bratske veze Srbije i Srpske biti još čvršće i sadržajnije, na dobrobit svih građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čestitke građanima Srbije povodom Dana državnosti

Izvor: RTS, 14.Feb.2021

Zvaničnici iz zemlje i regiona čestitaju rukovodstvu i građanima Republike Srbije Sretenje - Dan državnosti. . Gostujući danas na Radio-televiziji Srbije ministar za brigu o selu Milan Krkobabić čestitao je slavu domaćinima koji slave Svetog Trifuna, zaštitnika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.