Dacia Duster za skromnog papu: Tužno je videti sveštenike u skupim automobilima FOTO

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dacia Duster za skromnog papu: "Tužno je videti sveštenike u skupim automobilima" FOTO

Rumunski SUV je novi "Papamobil".

Predstavnici Renault grupacije, u čijem vlasništvu je brend Dacia, predali su papi Franji na korišćenje specijalno prilagođeni Duster.

Rumunski SUV, koji važi za jedan od najjeftinijih modela u svom automobilskom segmentu, za potrebe papamobila stiže u beloj spoljašnjosti, ukrašn zastavicama države Vatikan, sa nadogradnjom na zadnjem delu karoserije. Osim toga, ogibljenje Dustera je spušteno za 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mm, kako bi se papi olakšao ulazak u vozilo.

Sve modifikacije na automobilu delo su rumunske kompanije Romturingia zadužene za doradu fabričkih Dacia modela.

Papa Franja je poznat po tome što koristi skromne automobila za prevoz, čak i kada ide na svetske turneje, pa je tako poslednjih godina, između ostalog, viđen kako se vozi u kragujevačkom FIAT-u 500L (u SAD), krosoveru Kia Soul (u J. Koreji), maloj limuzini Dacia Logan (u Jermeniji)...

Tim potezom, papa želi da pokaže da nije pristalica potrošačkog načina života, a 2013. je izjavio da ga žalosti kada vidi sveštenike kako voze skupe automobile poručivši im da izaberu nešto primerenije.

Duster je poslednjih meseci dospeo u žižu interesovanja automobilske javnosti i po odličnim prodajnim rezultatima, s obzirom da je u avgustu bio drugi najtraženiji model u EU, sa 19.541 isporučenim vozilom, iza neprikosnovenog Golfa (26.411).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.