Upozoravaju na neviđeni cunami koji plaši Ameriku: Talas visine 24 metara može da se pojavi svakog trenutka

Izvor: Telegraf.rs, 10.Dec.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozoravaju na neviđeni cunami koji plaši Ameriku: Talas visine 24 metara može da se pojavi svakog trenutka

Njujork, Boston i Majami bi mogli da budu pogođeni ogromnim talasom, dok bi turističke destinacije u Centralnoj i Južnoj Americi takođe mogle da se nađu na ovom udaru.

Dr Simon Dej kaže da bi klizište na Kanarskim ostrvima moglo da pošalje veliki talas preko Atlantika do Amerike, prenosi Express.co.uk.

Sve više nestabilan vulkan Kumbre Vieja mogao bi da izbaci ogroman komad zemlje, što bi izazvalo cunami >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sa smrtnim posledicama.

Iako bi ovaj talas mogao ozbljno da naškodi i Velikoj britaniji i južnoj obali Irske, dr Dej smatra da bi pravu štetu napravio u gusto naseljenim gradovima na istočnoj obali SAD-a.S

Sada je progovorio prvi put posle 15 godina, a priznaje da su svi dobro reagovali na njegove prognoze.

- Postojao je niz primedbi, ali su nezavisna istraživanja pokazala ono što sam i sam rekao. Bolje da se na vreme pripremimo - naveo je on.

U svom izveštaju navodi da će talasi visine 24 m doći do Amerike ako se desi odron na Kanarskim ostrvima.

Razne organizacije poput Geološkog društva i Nacionalne okeanske i atmosferske administaracije, sada ohrabruju stanovništvo da se pripremi za ovaj apokaliptični scenario pošto je ovaj događaj verovatan.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.