UZBUNA NA HAVAJIMA: Izdato upozorenje na cunami nakon zemljotresa na Novom Zelandu, stanovnici beže od obale

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 22:49

UZBUNA NA HAVAJIMA: Izdato upozorenje na cunami nakon zemljotresa na Novom Zelandu, stanovnici beže od obale

Panika u Pacifiku

Na Havajima je proglašena uzbuna zbog cunamija posle snažnog zemljotresa na Novom Zelandu. Zemljotres jačine 8.1 je pogodio regiju Kemradečkih ostrva oko 9:30 časova po lokalnom vremenu.

Zvaničnici Centra za upozorenje na cunami su saopštili da je uzbuna proglašena zbog blizine i jačine potresa, ali da još uvek analiziraju situaciju i opasnost po Havajska ostrva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ako dođe do jačeg udara talasa o ostrvo, to će se najranije desiti oko 16.35 časova po lokalnom vremenu, odnosno 03:35 po centralno-evropskom vremenu.

Tsunami Watch for Hawaii due to an 8.1 magnitude earthquake near New Zealand. American Samoa is under a Tsunami Warning. We're continuing to track this. pic.twitter.com/RcKf037jLU

— Britney Thee Meteorologist (@wxbritney) March 4, 2021

Vlasti su apelovale na sve stanovnike Havaja da hitno krenu ka uzvišenim područjima ostrva, i da se nikako ne vraćaju dok ne dođe do zvaničnog saopštenja da je to moguće.

A magnitude 8 earthquake approximately 700 miles northeast of New Zealand in the South Pacific Ocean has prompted a Tsunami Watch across the Hawaiian Islands. Further investigation in the coming hours will determine if this will be a threat to Hawaii. pic.twitter.com/HUscBCRRVb

— Meteorologist Will Haenni WWMT (@WillWWMT) March 4, 2021

Apelovali su na ljude da se sklone pešaka ili biciklama, kako bi se izbegle gužve i panika.

Potres na Kermadečkim ostrvima je treći u periodu od samo šest sati.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PACIFIK STREPI OD CUNAMIJA: Izdato upozorenje za čak 13 država posle zemljotresa na Novom Zelandu

Izvor: Kurir, 04.Mar.2021

Zbog zemljotresa magnitude 8,1 na Novom Zelandu izdato je upozorenje za cunami za 15 zemalja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.