Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH OD CUNAMIJA Snažan zemljotres od 6,1 stepeni kod istočne obale Japana

Snažan zemljotres, jačine 6,1 stepeni po Rihterovoj skali, pogodio je u četvrtak rano ujutro po lokalnom vremenu oblast kod istočne obale Japana, ali vlasti nisu izdale upozorenje na cunami.

Zemljotres je pogodio područje koje se nalazi 281 kilometar istočno od grada Kamaiši na Honšuu, najvećem japanskom ostrvu, na dubini od samo 10 kilometara, saopštio je danas Američki geološki zavod, prenosi AFP.

Japanska meteorološka služba saopstila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da upozorenje na cunami nije stupilo na snagu.

Potres koji se dogodio nešto manje od 24 časa nakon razarajućeg zemljotresa u Meksiku izazvao je zabrinutost za elektranu, koja je trajno zatvorena.

Zabrinutost zbog elektrane "Fukušima" ponovo je prisutna samo šest godina nakon razarajućeg zemljotresa jačine devet stepeni Rihterove skale u kojem su poginule četiri osobe, a koji je izazvao i nuklearnu krizu.

Nakon cunamija koji je izazvao jak potres pre šest godina, područje u krugu od 30 kilometara od elektrane "Fukušima" je evakuisano zbog straha od radijacije, a u područje od 20 kilometara oko elektrane se i danas može ući samo pod nadzorom japanske Vlade.
Pogledaj vesti o: Cunami,   Zemljotres,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.