Hoće li građani spas naći uličnom bankrotu? Stavite na papir, rasporedite troškove VIDEO

Izvor: B92, 29.Nov.2020, 14:11

Hoće li građani spas naći u"ličnom bankrotu"? "Stavite na papir, rasporedite troškove" VIDEO

Beograd -- Svetu preti dužnički cunami, kažu ekonomisti. Direktor portala Kamatica Dušan Uzelac poručuje da racionalno upravljanje finansijama u kući "nije nemoguće".

Hoće li pojedini građani Srbije potražiti spas u "ličnom bankrotu"? Koliko je onih koji već ne uspevaju da izmire sve obaveze?

Dušan Uzelac kaže da kod nas ne postoji institucija "ličnog bankrota".

Uzelac zagovara rasterećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dugova onih koji su prezaduženi, finansijski ugroženi i "nemaju nikakvu mogućnost da se iskobeljaju".

"To je lični stečaj takozvani. To ne postoju na nivou institucija, zakona a i pitanje je kad će i da l će biti", objasnio je Uzelac.

Racionalno upravljanje finansijama u kući nije nemoguće. "Računajte, stavite na papir, rasporedite troškove", rekao je Uzelac.

Krediti nisu rešenje problema, optimizacija troškova je ono što trajno rešava problem finansija, a kredit bi trebalo da je rešenje trenutnog problema, poručio je.

"Građani koji imaju kredit, i i dalje su u problemu, su baš u problemu", kaže i dodaje da je jedino rešenje "promena navika".

Opširnije u video- prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.