Četvoro mrtvih u sinoćnjem zemljotresu u Japanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2011, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro mrtvih u sinoćnjem zemljotresu u Japanu

TOKIO -

Četvoro ljudi je poginulo i preko stotinu je povređeno u novom snažnom zemljotresu koji je sinoć pogodio severoistočni Japan a čija je magnituda procenjena na 7,1 stepen, saopštila je Agencija za vanredne situacije u Tokiju.

Potres je pogodio oblast koju su 11. marta razorili katastrofalni zemljotres i potonji cunami, a kako je jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštio Američki institut za geofiziku, epicentar je bio na 66 kilometara istočno od lučkog grada Sendai.

Od zemljotresa su, u već teško postradaloj prefekturi Mijagi, poginula dva čoveka stara 79 i 85 godina, kao i jedna žena od 83 godine, koja je preminula pošto je primljena u bolnicu, javili su japanski mediji i novinske agencije.

Jedna žena, stara 63 godine, umrla je u prefektuti Jamagata, saopštila je Agencija za vanredne situacije.

Broj povređenih procenjuje se na oko 140.

Sinoćni zemljotres jedan je u nizu naknadnih potresa koji su pogodili Japan nakon onog od 11. marta čija je magnituda bila devet stepeni.

Odmah posle potrese izdato je upozorenje od cunamija, i ukazano je da bi on mogao biti visok do dva metra, ali je upozorenje kasnije povučeno.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.