Papa Franja u Japanu izrazio zabrinutost zbog nuklearne energije

Izvor: Danas, 25.Nov.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja u Japanu izrazio zabrinutost zbog nuklearne energije

Papa Franja nije otvoreno podržao zabranu nuklearne energije tokom emocionalnog susreta sa žrtvama katastrofe iz 2011. godine, ali je podsetio da su se japanski katolički biskupi založili za ukidanje nuklearnih elektrana posle te havarije u kojoj su se istopila tri reaktora u elektrani Fukušima, usled cunamija izazvanog zemljotresom.
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa Franja u Japanu izrazio zabrinutost zbog nuklearne energije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2019

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja izrazio je danas, posle razgovora sa žrtvama nuklearne katastrofe u Japanu, zabrinutost zbog nuklearne energije, rekavši da razvoj budućih izvora energije mora da uzme u obzir zaštitu živote sredine...Papa Franja nije otvoreno podržao zabranu nuklearne energije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.