Zvezdina višemilionska zarada i to nije sve, čeka se novac od TV prava!

Izvor: Sportske.net, 23.Feb.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina višemilionska zarada i to nije sve, čeka se novac od TV prava!

Uspeh na terenu doveo je i do uspeha u finansijama.

Crvena zvezda je napravila ogroman uspeh ove sezone.

Uspela je da učini nešto što nije niti jedna ekipa koja je počela kvalifikacije od samog početka, da stigne u prolećni deo Lige Evrope, a tamo se ekipa Vladana Milojevića ravnopravno nosila sa renomiranijim protivnikom u ovom trenutku, ekipom koja je stalni učesnik Lige šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << .

CSKA je na kraju bio iskusniji tim, prošao je dalje rezultatom 1:0 u dvomeču.

Ovim uspehom Crvena zvezda je stigla i do značajnih finansijskih sredstava od bonusa, a oni su veći od 10 miliona evra.

"Najpre čestitam igračima i stručnom štabu na svemu što su uradili na sportskom planu, želim im da tako nastave i sledeće sezone. Dobar rezultat u Evropi znači i finansijsku dobit. Kad se saberu nagrade od UEFA, zatim ono što je klub prihodovao od ulaznica i sponzora, dolazi se do sume veće od deset miliona evra", rekao je direktor marketinga Crvene zvezde, Goran Broćić.

"Organizacija utakmica kod kuće nije mnogo koštala, jer je najskuplje obezbeđenje. Najviše su zapravo koštali put na gostovanja i hoteli. Nekad je klub 'dizao' po jedan čarter, nekada dva, plaćao smeštaj... I kada se sve sabere prosek dođe oko 100.000 evra po meču. Još ćemo da vidimo koliko iznosi dobit od TV prava, to sleduje na kraju sezone", rekao je Broćić za "Informer".

Crvena zvezda je od UEFA ove sezone dobila 5 155 000 evra, a od ulaznica preko 5 miliona evra.

Da je ekipa prošla CSKA, dobila bi još 750 hiljada evra kao nagradu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.