Zvezdina granitna odbrana: Lider Superlige ove sezone bez primljenog gola na 12 od 18 utakmica

Izvor: BKTV News, 23.Sep.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina granitna odbrana: Lider Superlige ove sezone bez primljenog gola na 12 od 18 utakmica

Crvena zvezda igra odlično ove sezone, lider je Superlige i obezbedila je plasman u Ligu Evrope, postiže 2,5 gola po meču. Međutim, za razliku od ranijih sezona, Zvezda ove ima granitnu odbranu, na 12 od 18 mečeva nije primila gol.

Iako još u nijednom susretu u šampionatu Srbije nije izvela istu postavu zato što trener Vladan Milojević stalno rotira igrače kako bi bili što spremniji za ritam igranja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u ritmu dva meča u nedelju dana, u Superligi primljen je samo jedan gol.

Od Bačke na 'Marakani'.

"Šteta što smo primili i taj pogodak na kraju utakmice jer Bačka skoro da nije napravila nijednu priliku", komentariše defanzivac 'crveno-belih' Srđan Babić.

Recept za disciplinovanu igru celog tima u defanzivi je jednostavan.

"Trener Milojević je od prvog dana izložio šta traži od nas, svaki igrač tačno zna šta bi trebalo da radi na terenu i zato delujemo dobro i uigrano bez obzira koju postavu pošalje na meč. Presing na celom terenu, čvrsta i disciplinovana igra u defanzivi i jak potencijal u napadu doneli su nam rezultat", objašnjava nekadašnji zlatni omladinac koji je 2015. dao značajan doprinos da selekcija Srbije osvoji prvenstvo sveta.

Trener Milojević ima četvoricu štopera u rotaciji, Vujadin Savić je igrao na 14, Damjan Le Talek na 12, a Babić i Abraham Frimpong na po pet utakmica ove sezone.

Crvena zvezda u nedelju od 17 časova dočekuje na stadionu "Rajko Mitić" novosadsku Vojvodinu, klub u kome je stasao stameni Kozarac Srđan Babić.

MEČEVI BEZ PRIMLJENOG GOLA

SUPERLIGA: Radnički N. 3:0, Rad 2:0, Čukarički 3:0, Radnik 5:0, Partizan 0:0, Javor 2:0, Voždovac 2:0, Borac 2:0

LIGA EVROPE: Florijana 3:0, Irtiš 2:0, Sparta 2:0, 1:0

Zvezda sigurna u Čačku, Everton za spas Partizana u šestom minutu sudijske nadoknade

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

GOL POD KATANCEM: Zvezda na 12 od 18 mečeva sačuvala mrežu

Izvor: Večernje novosti, 23.Sep.2017

Nije samo statistika impresivna, već i način na koji Zvezda kao tim igra u defanzivi, pa zatim i na koji način funkcioniše poslednja linija odbrane. Pritom, sva četvorica štopera su u rotaciji ODBRANACrvene zvezde je poslednjih sezona uvek bila pod lupom, često kritikovana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.