Zvezdin naklon kralju: Realov šuterski šou utišao crveno-belu Arenu!

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin naklon "kralju": Realov šuterski šou utišao crveno-belu Arenu!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nisu uspeli da prirede iznenađenje na startu Top 16 faze Evrolige jer su u beogradskoj Kombank areni, u prvom od 14 mečeva druge runde nadmetanja izgubili od jednog od pretendenata na evropski tron, madridskog Reala, sa 72:79 (12:15, 19:19, 14:24, 27:21), dobrim delom zbog sjajne serije gostiju od 16:1 pred kraj treće deonice.

Navijači Zvezde uželeli su se najbolje evropske košarke, posle meča bez publike protiv Laboral Kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dva uzastopna gostovanja Olimpijakosu i Valensiji na kraju prve faze. Nakon više od mesec dana (27. novembra crveno-beli su igrali protiv Neptunasa) Evroliga je opet bila u Beogradu, a za početak Top 16 faze i 2015. godine bolji rival nije mogao da dođe u Arenu - ranjeni Real sa dva uzastopna poraza. I takav, predstavljao je preveliki zalogaj, iako se ne mali broj puta činilo da je i drugačiji ishod moguć.

Kraljevski klub je bio i ostao među glavnim pretendentima za evropski tron, a poraze od Unikahe i Barselone u španskom prvenstvu crveno-beli su pokušali da pretoče u dodatnu snagu i na krilima 18.920 navijača naprave iznenađenje. Od toga, međutim, nije bilo ništa, ma koliko publika, uz koreografiju na kojoj se vidi jedan šamar "kralju", priželjkivala nešto sasvim drugo.

Već sam početak meča nagovestio je kolikim kapacitetom za nadigravanje raspolaže gostujući trener Pablo Laso jer čak i kada nije išlo njegovoj moćnoj startnoj petorci (Ljulj, Fernandez, Mačijulis, Rejes, Ajon), rezervisti poput Noćionija i Slotera pronalazili su pukotine u snažnoj odbrani rivala, što im je donelo konstantnu, ne i preveliku prednost. Sa druge strane, Vilijams, Lazić, Dangubić, Mitrović i Marjanović su bolje igrali u defanzivi nego što ih je služio šut (trojke 2/12 u prvom poluvremenu), pa su uz pomoć rezervista uspevali da se održe "u životu".

U tome im je pomogla sjajna minijatura Čarlsa Dženkinsa, koji je sa sedam uzastopnih poena pomogao da krene serija od 9:0 kojom je beogradski klub poveo sa 21:20. No, Sloter iz reketa, a Kej-Si Rivers i Noćioni sa distance uzvratili su serijom 8:0, pa se do kraja poluvremena vodila velika borba, u kojoj se nešto bolje snašla Zvezda, primakavši se na 34:31 zahvaljujući boljem skoku (23:19), te uz razigrane Mitrovića i Marjanovića, koji su uspešno parirali asovima poput Rudija Fernandeza, Felipea Rejesa i Serhija Ljulja.

Drugo poluvreme počelo je novim "igranjem na mahove", ali ne i zadugo. Zvezda je povela sa 42:40, a onda je usledila Realova serija od čak 1:16, i to za četiri minuta. Četiri trojke zaredom pogodio je gostujući tim, dve je dao Rudi Fernandez, jednu Ljulj, a jednu, još jedan španski reprezentativac, Serhio Rodrigez - i madridski klub je pred kraj treće deonice stigao do vođstva od 43:56.

Bio je to i kraj nadanja crveno-belih da mogu do čuda. Tih četiri, pet minuta vrlo slabe igre u tranziciji, ali i u napadu, gde su ih u jednom trenutku "sasekle" pomalo čudne sudijske odluke, koje su izazvale i ubacivanje manjih predmeta sa tribina, bili su i najava konačnog ishoda. Naročito kada je Real poveo sa 65:47 početkom poslednje četvrtine, posle novih Rodrigezovih bravura, pa je Radonjićev tim i pored velikog truda u finišu - porazom ušao u 2015. godinu, u kojoj mu sada sledi gostovanje Olimpiji u ABA ligi, u nedelju, a onda evroligaško gostovanje Makabiju u Tel Avivu, narednog četvrtka.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evroliga: Rodrigez "ugasio" Zvezdu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2015

Vicešampion je bio preveliki zalogaj za crveno-bele. U prvom susretu Top 16 faze Evrolige, Real je u prepunoj "Kombank areni" pobedio Crvenu zvezdu 79:72 (15:12, 19:19, 24:14, 21:27). Odlučujuči teenuci susreta dogodili su se krajem treće četvrtine, kada je Rudi Fernandez sa tri uzastopne trojke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Radonjić: Imali smo 14 izgubljenih lopti protiv Reala? Sjajno! Pa, realno!

Izvor: Blic, 02.Jan.2015

Posle poraza od madridskog Reala sa 72:79 na startu Top 16 faze Evrolige, trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić istakao je da nema mnogo toga da zameri svojim igračima, koji su se namerili na vrhunski tim..."Sjajan ambijent, kao što se i očekivalo imajući u vidu ko nam je došao....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.