Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 14:53

Zvezdin idealni scenario – iz poraza od Barse izvući snažnu reakciju u Topolici

Crvenu zvezdu u nedelju uveče čeka daleko važniji meč u regionalnom takmičenju gde ne sme da ima pravo na loše veče ako želi na vrh tabele

Barselona je u petak uveče pokazala koliki je jaz između evropske verzije Ol star tima i Crvene zvezde u novom pokušaju uigravanja, mada je donekle ostao upečatljiv sudijski kriterijum koji se često menjao i više išao na vodenicu prvoplasiranog tima Evrolige. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Iako je bilo očigledno da Zvezda nema taj kapacitet da pruži ozbiljniju borbu protiv verovatno prvog kandidata za evropsku krunu.

Ostaće zapisano da je Zvezda sinoć na momente izgledala suviše dekoncentrisano, što se možda najbolje oslikava kroz prizmu pogođenih slobodnjih bacanja (12/21 – 57 odsto), uz čak pet promašaja u trećoj četvrtini. Nije pohvalno to što je Barselona apsolutno nadskočila Zvezdu i imala čak 17 uhvaćenih lopti više. Ne deluje laskavo ni podatak o 60 ubačenih poena na 13 asistencija, uz neiskorišćene otvorene šuteve u nekim dobrim situacijama... Ali sve su to sitnice koje prave razliku u utakmicama visokog napona i pogotovo u okršajima gde je reakcija odbrane ključna.

Nije Zvezda imala adekvatan odgovor na Barseloninu agresivnost u oba smera i to se jasno videlo, ali možda se slabije izdanje crveno-belih može staviti i u kontekst novih momenata s kojima se susreo stručni štab vođen Dejanom Radonjićem. Džordan Lojd je prvi put zaigrao kod trofejnog stručnjaka i to baš protiv ovako jakog protivnika, pa je izostanak šuterske forme (4/11 iz igre, 0/5 za tri) sasvim logična posledica. Lendri Noko je konačno debitovao u Evroligi kao igrač Zvezde i uprkos tome što više od šest meseci nije igrao košarku nije čak ni izgledao loše. Čak na momente konkretnije od direktne konkurencije na poziciji pet.

U situaciji kada je sezona debelo odmakla, zbog čega nema vremena za kontinuirani rad, uigravanje svih pojedinaca mora da se odvija tokom utakmica, u autobusu ili avionu tokom putovanja. Tačnije – ne na način kako bi to trebalo da bude, tokom pripremnog perioda uz postepeno dizanje gornjih limita.

Svestan je toga Dejan Radonjić, zbog čega i ne može da zameri mnogo igračima na velikim amplitudama u formi, jer one su samo realna slika toga koliko je Zvezda u zaostatku u odnosu na momenat u kom se nalazi...

Bilo je manjkavosti u Zvezdinoj igri juče, ali utisak je da ima i pozitivnih stvari koje ne treba zanemariti. Pre svega Zvezda je dobro reagovala u drugoj četvrtini i organizovanom, timskom košarkom gotovo obrisala rezultatski minus posle onih uvodnih deset minuta u kojima je Barsa, narodski rečeno, pretukla Zvezdu u odbrani i nije joj dozvolila da postigne koš unutar linije za tri poena.

Zbog toga lekciju koju je Zvezda dobila od Barselone iz agresivnosti i psihološke postavke u odnosu na protivnika treba da iskoristi kao iskru koja će da izazove pozitivnu reakciju u Topolici. Uostalom, tako je Zvezda izvukla trijumf nad Panatinaikosom odmah posle teškog poraza u Laktašima, ali i veliki brejk u Madridu nakon minusa od 20 razlike u Valensiji. Neka jedno loše veče bude uvod u mnogo bolje izdanje kada je to daleko važnije.

A Crvenu zvezdu u nedelju uveče čeka derbi vrha tabele Jadranske lige, gde će protiv Mornara u Baru igrati praktično za benefit da bude korak bliže prvom mestu na kraju ligaškog dela.

“Mornar igra sjajno ove sezone i ambicije i ciljeve koje su najavljivali, imaju svoje uporište na terenu. Mornar ima odlične rezultate i u ABA ligi i u Evrokupu, inače izvanredan sastav dodatno je pojačan Nemanjom Gordićem koji predstavlja ozbiljan kvalitet više za taj tim. Očekuje nas težak meč bez ikakve dileme i moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou i da odgovorimo i energijom i na svaki drugi način kako bi kontrolisali ogroman kvalitet koji poseduje Mornar“, rekao je Dejan Radonjić.

Crvena zvezda u Bar putuje u 14 časova, posle odrađenog treninga oporavka, svesna da odmah posle derbija u Baru sledi let za Istanbul gde ide na noge Efesu...

“Mornar je godinama na vrlo visokom nivou i sa velikim kvalitetom. Ove sezone napravili su još veći iskorak, dovoljno je pogledati njihov plasman na tabeli i regionalnom takmičenju i plasman u drugu fazu Evrokupa. Ekipa koja je vrlo iskusna, napadački odlična, popunjena na svim pozicijama i pojačana novim plejmejkerom Gordićem, koji im je doneo kvalitet i dodatno iskustvo jer godinama igra regionalnu ligu. Znamo da nas čeka vrlo težak meč, moramo da odigramo dobro na obe strane terena, čvrsto kako bi došli do važnih bodova“, poručio je Marko Jagodić Kuridža.

Iako je Zvezda u prvom ovosezonskom susretu oduvala Bar sa čak 31 poenom razlike (93:62), ne treba zaboraviti da su crveno-beli prošle sezone jednu od najslabijih utakmica odigrali upravo u Topolici kada je Mornar pobedio rezultatom 71:64.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.