Zvezda u uzbudljivoj završnici savladala Čukarički

Izvor: B92, 16.Okt.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u uzbudljivoj završnici savladala Čukarički

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su uzbudljivoj završnici ekipu Čukaričkog – 3:1, u okviru 12. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su poveli autogolom Lukasa Pjasentina u 57. minutu, a isti igrač je izjednačio u 83. sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. Pobedu domaćinu doneli su Predrag Sikimić u 85. i Ugo Vijeira u nadoknadi vremena

Zvezda je prva na tabeli sa 31 bodom, dok je Čukarički zakucan za dno, sa samo sedam osvojenih bodova. U narednom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zvezda gostuje u Subotici, a tim sa Banovog brda dočekuju ekipu Metalca.

Crveno-beli su u prvih 45. minuta imali veću inicijativu i mogli do gola, ali je odbrana ekipe sa Banovog brda odolevala pritisku i nije dozvolila igračima Zvezde da dođu do gola. Napadi fudbalera Čukaričkog nisu bili opasni, pokušavali su iz kontre da dođu do gola, ali golman Filip Manjlović u prvom poluvremenu nije imao previše posla.

U drugom poluvremenu, a pogotvo u završnici viđena su čak četiri gola. Iako jedan od najboljih na terenu fudbaler Čukaričkog Pjasentin postigao je autogol, ali je sedam minuta pre kraja meča, fantastičnim golom izjednačio. Kratko je trajala radost ekipe Gordana Petrića jer je Predrag Sikimić, samo dva minuta kasnije, preokrenuo rezultat za ponovno vođstvo ekipe Miodraga Božovića.

Tačku na kraj i konačan rezultat postavio je Ugo Vijeira u nadoknadi vremena za novo pobedu crveno-belih i prvo mesto na tabeli.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu

Fudbaleri domaćeg tima na početku meču imali su priliku da povedu već u drugom minutu meča, ali se Marko Petković našao u nedozvoljenoj poziciji. Obe ekipe su u uvodnim minutima napadali, ali ozbiljnijih prilika nije bilo. Prvi ozbiljniji napad, imali su crveno-beli posle kornera koji je izveo Mouče, ali je šutDonalda završio pored stative. Sa druge strane, ekipa sa Banovog brda mogla je do gola, opasan korner izveo je Marko Docić koji je mogao da ugrozi gol Filipa Manojlovića.

Nova velika prilika za domaći sastav, ali rezultat na semaforu se ne menja. Kanga je istrčao kontru po desnoj strani, imao loptu u svom posedu, ali se umesto realizacije odlučio za asistenciju, iako je već bio duboko u kaznenom prostoru rivala. Prosledio je loptu do Donalda, čiji se udarac odbio od Pjasentina i tako se raščistila gužva. Čukarički uspeva da pređe na ofanzivnu polovinu terena s vremena na vreme, uglavnom se igra na suprotnoj polovini, bližoj golu Petrića, ali tim sa Banovog brda uspeva da odoli pritisku.

Prvi žuti karton dobio je igrač Čukaričkog Dušan Lagator, koji je povukao za dres Predraga Sikimića i to je bio prvi slobodan udarac za Zvezdu, koji je izveo Mičel Donald, ali akcija fubalera nije prošla pa je rezultat je posle 27. minuta ostao nepromenjen. U narednom napadu, slična situacija za crveno-bele i ponovo slobodan udarac, koji je ovoga puta izveo Kanga. Opasan šut Kange sa 30 metara, ali je golman Petrić sjajno reagovao.

Tim Miodraga Božovića je u nastavku meča bila opasnija i sve više pretila, ali nije uspevala da dođe do gola. Prvu promenu na utakmici izveo je Gordan Petrić, Đorđe Đurić zamenio je Darka Bulatovića, koji se povredio i nije mogao da nastavi utakmicu.

Dobru priliku imali su gosti, ali posle brzog početka kontre usledio je spor finiš akcije. Bila je to u jednom momentu i situacija "tri na dva", ali se iznenadna ofanziva gostiju završila neslavno. Do kraja prvih 45. minuta, Zvezda je napadala, ali su igrači i jednog i drtugog tima otišli na odmor nerešenim rezultatom i bez golova na meču.

Usledio je miran period igre, pokušao je Kanga iz slobodnog udarca, Gabonac je šutirao iskosa sa leve strane, ali je lopta završila iznad prečke gola Čukaričkog.

Potom su fudbaleri mogli do još jednopg gola, ređale su se šanse Plavšića, Kange i Ruiza, ali je strašan udarac izveo Pjasentin koji se iskupio za autogol i dovodi svoju ekipu do izjednačenja. Međutim, kratkoje trajala radost igača Čukaričkog jer je Predrag Sikimić u 85. minuta na centarđut Anđelkovića ubacio loptu u mrežu Petrića i Zvezda ponovo vodi.

U drugom poluvremenu, nervoznija igra na obe strane, sa dosta kontakta i udaraca, ali i dalje bez golova. Ponovo je domaći tim pretio i bio opasniji po golu Petrića. Ruiz je mogao do gola, ali je Dragoljub Srnić sjajno uklizao.

Od 57. minuta Zvezda je povela autogolom 'Pjasentina. Docić je izgubio loptu na 40 metara od gola, Ruiz je "povukao" kontru i podelio dodavanje na levu straniu ka Kangi, a on je pokušao da se revanšira asistencijom i Pjasentin sprovodi loptu u sopstvenu mrežu.

Trener Čukaričkog odmah je izvršio drugu izmenu u ekipi i umesto Marka Docić na teren ulazi i bivši zvezdin igrač Ognjen Ožegović koji je beležio sjajne nastupe u dresu Vojvodine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PADA KIŠA, A PUN STADION! A ovde na tribinama k’o da vlada kuga! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Okt.2016

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Čukarički u meču 12. kola Superlige...Utakmica se igra na Marakani, ali pred skoro praznim tribinama. Osim tribine gde su smeštene Delije, na ostalim tribinama nema uopšte ljudi i na stadionu je oko 2.000 navijača...Znamo da naša liga nije atraktivna i da je loše...

Nastavak na Telegraf.rs...

I Crna Gora ima svog ''Simeonea''?!

Izvor: Sportske.net, 17.Okt.2016, 00:12

Ovakav kompliment do sada sigurno još nije dobio....Posle izvanrednih rezultata u prva tri kola kvalifikacija za Mondijal u Rusiji, reprezentacija Crne Gore i njen novi selektor Ljubiša Tumbaković zaslužuju sve pohvale...Tumbini ''Sokolovi'' zauzimaju prvo mesto u svojoj grupi sa sedam osvojenih...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.