Zvezda se vratila, pa u produžetku ubedljivo izgubila od Makabija

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se vratila, pa u produžetku ubedljivo izgubila od Makabija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od domaćeg Makabija u Tel Avivu nakon produžetka rezultatom 84:69, u meču trećeg kola Evrolige. Nakon konstantnog "jurenja“ rezultata i sjajne role Dobrića, Beron je imao otvoren šut za pobedu koji nije iskoristio, te je meč otišao u dodatnih pet minuta, gde je čovek odluke bio Skoti Vilbekin. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Iz ambisa na šut do pobede, pa nazad! Tako bi u jednoj rečenici mogao da se opiše nastup ekipe Milana Tomića u Tel Avivu ove večeri. 

Mučila se Zvezda od prvog minuta meča u "Menora Mivtačim" areni, i od starta se suočavala sa velikim problemima, što u igri, što kadrovski (povreda lica Brauna, nejasna situacija sa Gistom).
Ipak, nisu crveno-beli odustajali. Rešeni da se vrate u krajnje čudnu utakmicu i nakon puno utrošene energije u tome su i uspeli, te su u poslednjem minutu stigli do nerešenog rezultata 67:67.
Tada je srpski prvak imao dva šuta za prvo vođstvo pa i pobedu, ali su uporni Dženkins i najbolji šuter tima Bili Beron ipak bili neprecizni.
U produžetku je na terenu postojao samo jedan tim. Makabi.
Predvođeni odličnim Vilbekinom dobro su otvorili a onda još bolje zatvorili dodatnih pet minuta i došli do ubedljivog a prvog trijumfa u Evroligi ove sezone, nanevši Zvezdi drugi poraz. Zvezda je u tom dodatnom periodu ubacila samo dva poena!

Već pomenuti Vilbekin bio je najbolji u redovima "ponosa Izraela" sa 16, dok su Kaspi i bivši Zvezdin plej Volters dodali po 15, i podarili lep poklon dugogodišnjem predsedniku kluba Šimonu Mizrahiju za 80. rođendan.
U redovima tima sa Malog Kalemegdana najbolji i jedini dvocifreni bili su pokretač preokreta i ove večeri vrlo dobri Ognjen Dobrić sa 10 i iskusni Stratos Perperoglu sa 18 poena.
Zvezda će u narednom kolu narednog četvrtka u hali "Aleksandar Nikolić" dočekati Barselonu, srpskog trenera Svetislava Pešića. 
Tok meča: 
22.38 - Kraj, pobeda Makabija od 84:69. 
22.31 - Odličan početak produžetaka za Makabi i katastrofalan za Zvezdu. Vilbekin prvo daje daleku trojku, a nedugo potom daje asistenciju Hanteru za zakucavanje i odvodi svoj tim na plus pet - 74:69.
22.25 - Produžetak! Imala je Zvezda napad za pobedu, otvoren šut za tri poena promašuje Bili Beron, da bi poztom Makabi loše iskoristipo sedam preostalih sekundi. 

22.23 - Poslednji minut, nerešeno je u Tel Avivu, 67:67!
22.14 - Na četiri minuta do kraja, Zvezda je na svega pet poena minusa! Trojkom Dobrića, nakon što je prethodno iznudio faul u napadu, tim Milana Tomića dolazi u situaciju u kojoj nije bio još od prvog minuta. Minut odmora traži Sferopulos.
21.58 - Prva dva minuta poslednjeg kvartala Makabi je iskoristio za seriju 6-0 i odlazak na "plu 14", što tera Milana tomića na tajm-aut. Zvezda u sve težoj situaciji...
21.53 - Zvezda dobija rezultatski i treću četvrtinu (17:16) ali i dalje igrom toplo-hladno i izuzetno lošim šutem daje prednost na stranu Makabija, koji posle trideset minuta ima 54:47
21.40 - Poenima borbenog Fajea i "tri plus jedan" sekvencom raspoloženog Perperoglua Zvezda stiže samo na šest poena minusa - 47:41. 
21.35 - U nastavku slična slika, Zvezda se muči u napadu i teško dolazi do poena, dok u odbrani i dalje škripi, 45:33 posle pet minuta u nastavku.

21.12 - Poluvreme. Makabi - Zvezda 39:30. Mnogo izgubljenih lopti košarkaša Crvene zvezde, dok sa druge strane Makabi ima veliki broj promašenih bacanja. Na kraju prvog poluvremena samo devet poena prednosti za Makabi. 
20.56 - Zvezda i dalje traži rešenje za napad, Makabi nastavlja u istom ritmu.  
20.42 - Kraj prve deonice. Loša Zvezda u napadu, dok je Makabi lako dolazio do poena. Omri Kaspi je odilno odigrao prvu četvrtinu, dok je Milan Tomić tražio dobitnu petorku, ali za sada ne ide. Na kraju prve četvrtine - 25:13
20.25 - Deset minuta od zvaničnog početka i tek pedesetak sekundi igre. Prvo odlaganje zbog koreografije domaćih navijača, potom problemi sa satom a onda i povreda Lorenca Brauna, koji je dobio lak udarac laktom od Omrija Kaspija, zbog kojeg je napustio teren. 
20.15 - Počeo je meč. Zvezda u petorci: Lorenco Braun, Derik Braun, Branko Lazić, Bili Beron i Džejms Gist.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.