Zvezda u Kruševcu osvojila 28. titulu šampiona Srbije!

Izvor: B92, 29.Apr.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u Kruševcu osvojila 28. titulu šampiona Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Napretkom u Kruševcu (2:0) osvojili su 28. titulu šampiona Srbije.

Izabranici Vladan Milojevića meč su rešili u drugom poluvremenu, kada je Nenad Krstičić u 80. minutu savladao golmana Petrovića, a potom i Aleksandar Pešić sa bele tačke deset minuta kasnije.

Tri kola pre kraja šampionata Zvezda je uspela da osvoji titulu, pošto ima 12 bodova više od drugoplasiranog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizana, koji nije uspeo da odbrani titulu.

Tokom prvih 45 minuta nismo gledali dobar fudbal na obe strane. Crveno-beli su s vremena na vreme pokušavali, dok je Napredak čekao kontranapade.

Takva igra dovela nas je do toga da ne vidimo niti jednu pravu priliku u prvom poluvremenu.

Očekivano u drugom poluvremenu gledali smo mnogo bolju igru na obe strane. Zvezda je prvi put zapretila u 53. minutu kada je Ben šutirao malo pored desne stative gola.

Nije ni Napredak bio bez prilika, ali odlučujući trenutak desio se u 80. minutu. Ben je odlično proigrao Gobeljića, koji je poslao loptu u šesnaesterac, a Krstičić se našao na dobrom mestu i savladao Petrovića.

Pobedu crveno-belih potvrdio je Aleksandar Pešić u 90. minutu sa bele tačke. Ovo je bio njegov 25 gol u šampionatu.

Zvezda je tako osvojila 28. titulu šampiona Srbije, tri kola pre kraja plej-ofa Superlige Srbije.

KRAJ Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 28. titulu šampiona Srbije! Golove za crveno-bele na ovom meču postigli su Nenad Krstičić i Aleksandar Pešić.

94' Izvesno je da će Zvezda doći do 28. tittule šampiona Srbije. Nakon što je Partizan osvojio prošle godine, pehar se vraća u Ljutice Bogdana.

90' GOOOOOOL, Aleksandar Pešić realizovao je penal za 2:0. Ben je oboren u kaznenom prostoru i sudija Đorđić nije imao nikakvu dilemu i pokazao je na belu tačku. Pešić je uzeo loptu i sigurno je poslao u mrežu.

88' Aleksandar Pešić zadobio je jak udarac u glavu i morao je da izađe van terena. Zvezda je sada sa desetoricom na terenu.

85' Pokuša je Ben da dođe do pogotka, ali nije izdržao duel u kaznenom prostoru. Diskutabilna situacija, ali sudija nije pokazao na belu tačku posle Benovog pada.

80' GOOOOOOL, Gobeljić je odlično asistirao Krstičiću kojem nije bilo teško da savlada Petrovića. Ben je poslao dobar pâs ka Gobeljiću koji je još bolje asistirao ka Krstičiću, a ovaj poslao loptu u praznu mrežu.

77' Ndijea izlazi sa terena posle žestokog sudara sa Srđanom Babićem. Njega je zamenio Nemanja Milisavljević. Utihnuli su napadi crveno-belih.

70' Još nešto više od 20 minuta ostalo je do kraja utakmice. Ozbiljno je zapretio napadač Napretka Vukanović. Okrenuo se, šutirao iz voleja, ali je Borjan ovaj udarac odlično odbranio.

67' Još jedna prilika za goste iz Beograda. Aleksandar Pešić šutirao je loše ka golu Petrovića i ostalo je 0:0 na semaforu.

65' Dobar centaršut Filipa Stojkovića nije uspeo da iskoristi Krstičić koji je zakasnio na loptu i loše je zahvatio. Zvezdini napadi su sve učestaliji.

62' U igru ušao je Nemanja Radonjić koji je zamenio Luku Ilića. Sigurno 30 do 45 sekundi trajala je opsada gola Napretka. Pokušavali su Radonjić, Krstičić i Donald, ali nije lopta nije htela u gol. Na kraju je lopta završila u naručju golmana Petrovića.

61' Nešto bolja igra na obe strane u nastavku meča. Posle pokušaja Napretka zapretila je i Zvezda, ali Pešić se nije dobro snašao u šesnaestercu.

60' Posle kornera domaći igrači imali su dobru priliku. Lopta je stigla do Veškovca koji se nije dobro snašao i lopta je otišla preko gola.

56' Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Zvezde. Vukanović je prošao po desnoj strani, a Stojković je startovao, oborio napadača Napretka, a sudije je pokazao na korner, pošto je Stojković izbio loptu van terena.

53' Luka Adžić odlično je centrirao iz slobodnog udarca, lopta je došla do Bena koji je dobro šutirao glavom. Međutim njegov pokušaj završio je pored leve stative. Prva dobra prilika za izabranike Vladana Milojevića.

51' U završnici prvom poluvremena povredio se Jovičić i umesto njega na terenu od 46. minutu nalazi se Mičel Donald.

49' Zbog velikog dima koji su stvorili navijači Zvezde utakmice je prekinuta na nekoliko minuta. Meč je nastavljen i crveno-beli su u napadu.

46' Počelo je drugo poluvremen prvi napad imaju igrači Napretka. Lopta je stigla do Šljivića, ali je Gobeljić uspešno presekao pâs.

POLUVREME Posle 45 minuta u Kruševcu na semaforu je 0:0. Zvezda nije imala niti jednu stopostotnu priliku, kao ni Napredak koji je u nekim trenucima bio i bolji protivnik na terenu.

43' Aleksandar Pešić dobio je udarac u leđa u kaznenom prostoru Napretka, ali kontakt nije bio ozbiljan da bi sudija Đorđić pokazao na belu tačku.

37' Crveno-beli iz Beograda deluju nezainteresovano na terenu i čekaju grešku protivnika kako bi došli do pozicije u gol. S druge strane, Napredak deluje bolje, ali im fali završni pâs.

31' Dobro su kombinovali Vukanović i Zec, lopta je poslata u kazneni prostor ka Ndijaeu koji nije uspeo da dođe do lopte. Zvezda za 30 minuta nije stvorila niti jednu pravu priliku.

28' Dosta nepovezano i bezidejno deluju napadi Crvene zvezde. Mnogo se greši na sredini terena i teško se stvaraju prilike na obe strane.

23' Napredak u ovim trenucima izgleda bolje od Zvezde. Međutim to nije dovoljno da bi se ugrozio gol Borjana. Utakmica bez mnogo tempa u Kruševcu.

19' Pokušala je Zvezda dva puta posle kornera, ali nije uspela. Potom je usledio opasan napad Napretka, Vukanović je spustio loptu glavom ka Zecu, koji se nalazio u stopostotnoj prilici. Nije uspeo da postigne gol, a i da jeste ne bi bio priznat, pošto je dosuđen ofsajd.

13' Prvi udarac u okvir gola Zvezde. Vulić je šutirao, a Borjan je bio siguran i lako intervenisao.

12' Luka Adžić šutirao je iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, ali je njegov pokušaj završio u živom zidu.

9' Pokuša je Napredak da izvede polukontru, ali je Ndijae poslao neprecizan pâs ka Zecu. Napredak je prilično agresican na startu ovog duela.

6' Posle kornera usledila je dobra kombinacija, Ilić je centrirao dobro, ali je Pešić ostao kratak. Igra se uglavnom na polovini Napretka.

5' Solidan napad crveno-belih. Stojković je poslao loptu ka Benu, a ovaj je uspeo da iznudi korner.

4' Zvezda ima veliku podršku navijača u Kruševcu. Za sada se igra na sredini terena i bez mnogo tempa.

1' Utakmica je krenula. Prvi napad na utakmici ima Crvena zvezda i odmah preti. Adžić je dobro prošao po levoj strani, ali je njegov pokušaj osujetio golman Petrović.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.