Zvezda u Ivanjici, Partizan dočekuje Mladost

Izvor: RTS, 08.Sep.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u Ivanjici, Partizan dočekuje Mladost

Nakon reprezentativne pauze, utakmicama osmog kola nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, Crvena zvezda gostuje kod Javora u Ivanjici, dok Partizan dočekuje Mladost. Osmo kolo domaćeg šampionata danas će otvoriti fudbaleri Mačve i Čukaričkog. Meč se igra od 16.00 u Šapcu.
Mačva je u prethodnom kolu pobedila Voždovac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i tako prekinula niz od tri poraza, dok je ekipa Nenada Lalatovića na reprezentativnu pauzu otišla posle pobede kao gost protiv Rada.

Današnji rivali su do sada odigrali samo dva međusobna susreta, oba u okviru Druge lige u sezoni 2005/06. Oba tima ostvarila su tada pobede na gostujućem terenu.
Fudbaleri Mačve su deveti na tabeli Super lige sa devet bodova, a Čukarički je osmi sa bodom više.
Javor će u subotu od 19.00 dočekati Crvenu zvezdu.
Ekipa iz Ivanjice je veoma loše počela novu sezonu, pošto je u ostvarila samo jednu pobedu u dosadašnjih sedam utakmica, uz jedan remi i pet poraza. Javor je trenutno na 14. mestu na tabeli sa četiri osvojena boda.
Na drugoj strani, Zvezda je do sada odigrala šest susreta i zabeležila pet pobeda i jedan remi. Crveno-beli su lideri šampionata sa 16 bodova i sigurno je da će želeti da ostanu na prvom mestu i da prvi meč u Ligi Evrope dočekaju u dobrom raspoloženju.
Poslednji meč subotnjeg programa odigraće fudbaleri Partizana i Mladosti na stadionu u Humskoj od 21.00.
Trenutna forma i tradicija su na strani crno-belih, pa će ekipa Miroslava Đukića pokušati da tu tradiciju produži i posle sutrašnjeg meča. Partizan je u dosadašnjih šest utakmica upisao četiri pobede i po jedan remi i poraz, i trenutno je na šestom mestu na tabeli sa 13 bodova.
Lučanci nakon sedam odigranih susreta na svom kontu imaju samo dve pobede i deseti su na tabeli sa osam bodova.
Jedini meč u nedelju odigraće fudbaleri Voždovca i Vojvodine od 19.00.
Novosadska ekipa ima samo bod manje od Zvezde i na drugom je mestu na tabeli, dok je Voždovac četvrti sa 14 bodova, koliko imaju i trećeplasirani Spartak i Radnički iz Niša na petom mestu.
Spartak će sutra dočekati Napredak, koji je na sedmom mestu, dok će niška ekipa u goste Bačkoj, koja je na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda.
Borac će u osmom kolu domaćeg šampionata pokušati da osvoji prve bodove u novoj sezoni, a protivnik fudbalerima iz Čačka biće Zemun, koji je na 11. poziciji sa osam bodova.
Parovi osmog kola Super lige:
Petak:
Mačva – Čukarički (16.00)
Subota:
Bačka – Radnički Niš (16.00)
Spartak – Napredak (19.00)
Borac – Zemun (19.00)
Javor – Crvena zvezda (19.00)
Radnik – Rad (19.00)
Partizan – Mladost (21.00)
Nedelja:
Voždovac – Vojvodina (19.00)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.