Zvezda trojkama srušila Mornar u Baru (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2021, 22:40

Zvezda trojkama srušila Mornar u Baru (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar u meču 16. kola ABA lige – 86:78. Crveno-beli su sada na skoru 11-2, dok je Mornar na 12-3.

Meč su završili bez Dejana Radonjića, koji je isključen na startu četvrte četvrtine. Na ovoj utakmici, Zvezda je pogodila 17 trojki (17/34). Zvezda je odlično otvorila utakmicu.

Mornar nije uspevao da postigne koš iz igre u prva četiri minuta, već su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bacanja upisali Luković i Nidam.

Sve je to Zvezda koristila i preko Dobrića i Noka brzo došla do +10. Mornar pravi seriju i vraća se u igru, pa su se u poslednja dva minuta obe ekipe raspucale i videli smo 47 poena u prvoj četvrtini.

Na prvi mali odmor Zvezda je otišla sa tri poena prednosti.

Održavali su prednost u drugoj četvrtini i obe ekipe imale su po nekoliko mini-serija. Zvezda se odlepila ponovo na +8, ali Mornar serijom 6:0 stiže na dva poena zaostatka. Uzvraća Zvezda serijom 5:0 i dolazi do +7, ali ponovo se Mornar vraća i pred poslednjih 10 sekundi imali su samo poen zaostatka.

U poslednjoj sekundi Zvezda postiže koš i na poluvreme odlazi sa +3. Mornar je predvodio u prvom poluvremenu Vajthed sa 10 poena, koji je sve poene postigao u prvoj četvrtini, dok je na drugoj strani Dobrić ubacio 11, a Lojd 9 poena.

Mornar na startu treće četvrtine uspeva da izjednači rezultat i dođe do 43:43, a onda Lazić i O’Brajant trojkama donose Zvezdi +6.

Džejkob Pulen doživeo je tešku povredu, pošto se sapleo i pao na parket, pa su ga izneli sa terena.

O’Brajant je pogodio još jednu trojku, ali Gebrijel i Smit pogađaju uz faul i onda Davidovac faulira Gebrijela na šutu za tri poena i on sa linije penala donosi izjednačenje na četiri minuta do kraja treće deonice.

Nakon izjednačenja, uključuje se Volden koji nije imao nijedan poen do tada. Pogodio je trojku uz faul i vratio Zvezdu na +4. O’Brajant i Dobrić nastavljaju da pogađaju trojke, ali je fantastičan bio Gebrijel, koji je uzvraćao trojkama i poenima sa linije penala.

Prednost iz prve četvrtine i sa poluvremena se nije menjala, pa Zvezda u poslednju četvrtinu ulazi sa +3.

Na startu četvrte četvrtine isključen je Dejan Radonjić zbog svađe sa stručnim štabom Mornara. Trojkama Lojda i Dobrića, Zvezda odlazi na +8. Kolom je pogodio za dvocifrenu prednost Zvezde na 7 minuta do kraja.

Mornar je to brzo vratio na samo četiri poena zaostatka, posle trojke Vranješa i pogotka Gordića uz faul. Zvezda je mogla da uveća prednost, ali je Lojd napravio grešku u koracima i Noko ostao tri sekunde u reketu pre serije 6:0 Mornara.

Noko zakucavanjem i Lojd trojkom donose Zvezdi opet +9. Dobrić novom trojkom odvodi Zvezdu na +12 na četiri minuta do kraja. Uspela je Zvezda održi veliku prednost i da dođe do pobede.

Meč karijere odigrao je Ognjen Dobrić, koji je postigao 20 poena i šutirao 6/8 za tri poena.

Peruničić: Kao rukomet; Kosović: Timska pobeda

Moramo da čestitamo Zvezdi, ali ne možemo da se otmemo utisku da je u pitanju bila rukometna utakmica, izjavio je pomoćni trener košarkaša Mornara Zoran Peruničić, koji je na konferenciji za medije posle poraza od Crvene zvezde "menjao" isključenog trenera Mihaila Pavićevića.

"Nismo se adaptirali, ali nemoguće je i adaptirati se na tako nešto. Posebno se to odnosi na igrača broj 10 (Lazića) i Dobrića, koji su bili previše agresivni, pa i pregrubi. To se tolerisalo. Njihov svaki ofanzivni skok bio je upitan, nije im se svirao nijedan faul. Mi jesmo pravili greške, dali smo im dosta otvorenih šuteva, posebno Lojdu", kazao je Peruničić, a prenose ''Vijesti''.

Saša Kosović, asistent takođe isključenog Dejana Radonjića, rekao je da je u Baru ostvarena velika pobeda.

"Svaka čast momcima, odigrali su timski. Kada igramo tako možemo da pobedimo svaku ekipu u gostima u ABA ligi. Čestitam i igračima Mornara, imaju odličnu sezonu, predstavljaju ABA ligu sjajno na evropskoj sceni", kazao je Kosović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.