Zvezda slavi rođendan: Jović i Nikolićeva najbolji u 2016.

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavi rođendan: Jović i Nikolićeva najbolji u 2016.

Košarkaš Stefan Jović i džudiskinja Milica Nikolić proglašeni su za najbolje u 2016. godini sportskog društva Crvena zvezda na svečanosti na stadionu Rajko Mitić uoči sutrašnjeg 72. rođendana crveno-bele porodice.

Jović je prošle godine dao veliki doprinos u osvajanju titule Superlige Srbije i ABA lige, uz plasman u četvrtfinale >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evrolige, čemu je dodao srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, dok je Milica Nikolić odranila titulu prvaka Evrope u džudou.
Za najboljeg trenera proglašen je iz košarkaške sekcije Dejan Radonjić, zbog pomenutih sjajnih rezultata i trofeja, a nagradu je primio iz ruku prošlogodišnjeg laureata Dejana Savića, a za najbolji klub, logično, košarkaški u muškoj konkurenciji.
"Priznanje je potvrda napornog rada. Ne kažem da ne možemo da napravimo sledeći korak i pokušaćemo da ga ostvarimo. Za to nam je potrebna sreća, a ova nagrada nas obavezuje da budemo još bolji", kazao je prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović.
Predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov čestitao je svim navijačima i članovima Zvezde na uspesima u prethodnoj godini.
"Pre 52. godine tradicija dodela nagrada najboljima je počela i traje i dan danas. U prošloj godini osvojena su 44 ekipna trofeja, što predstavlja uspeh, a imali smo mnogo takmičara na olimpijskim, svetskim i evropskim takmičenjima, uz veliki doprinos", poručio je Todorov.
Specijalna priznanja dobili su kik boks klub, hokejaški, džudo i ragbi, dok su žive legende Zoran Moka Slavnić i Dragoslav Šekularac dobitnici nagrade za životno delo, kao i jedan od osnivača mačevalačkog kluba Stanislav Živković.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.