Zvezda se vratila iz mrtvih, ali ostala bez pobede u Malagi!

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se vratila "iz mrtvih", ali ostala bez pobede u Malagi!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u dramatičnoj završnici drugog kola Top 16 faze Evrokupa od Unikahe u Malagi 79:74.

U završnici na jedan posed i jedan napad, na kraju je presudilo – prvo poluvreme.

Unikaha je odigrala mnogo bolje u tom delu igre, Zvezda je "prodala" mnogo lopti, u napadu često delovala pogubljeno, dok joj je u reketu "duvala promaja".

Igrači domaćeg tima su to koristili i stvorili veliku razliku +18, pa gosti do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu imali dovoljno snage za potpuni preokret.

Bolji od ostalih u timu iz Malage bili su Matijas Lesor sa 16 poena i četiri skoka i Đorđi Šermadini sa 13 poena, a još nekoliko igrača je imala po deset poena.

U Zvezdi je svetla tačka bio Stratos Perperoglu koji je ubacio 23 poena, dobru rolu je imao Ognjen Dobrić sa 10.

Zvezda je prvi napad na meču organizovala obećavajuće. Maik Cirbes je otvorio "livadu" Boriši Simaniću, ali je "četvorka" crveno-belih promašila zicer na obruču.

To kao da je predodredilo kako će se meč dalje odvijati pa su zicere potom promašivali i Reglend i Cirbes, u napadu su gubljene lopte, a Unikaha je poenima Fernandesa sa linije penala posle osam i po minuta igre prvi put povela dvocifrenom razlikom 21:11.

Istovremeno, Španci su iznuđivali faulove dok su u reketu igrače Zvezde "terorisali" Lesor i Šermadini, a prva deonica je završena 26:13. Da sve bude još gore, Cirbes se i povredio i nije se vraćao u igru do kraja utakmice.

Drugu četvrtinu obeležio je Stratos Perperoglu. Baš kada je Zvezdi počeo da preti potpuni potop, a crveno-beli gubili i skoro 20 razlike, Perperoglu je pogodio tri uzastopne trojke, a onda i koš uz faul da bi približio svoj tim na prihvatljivih -11 u 16. minutu igre.

Do kraja poluvremena Unikaha je uspela da odbije napad i da na pauzu ode sa +14, 51:37.

U nastavku je Unikaha ostala bez napadačkog ritma. Ruku na srce, Zvezdi je pomagalo i to što su igrači španskog tima promašili mnogo otvorenih šuteva, ali i što je Ognjen Dobrić uneo pravu dozu energije koja je bila potrebna timu Milana Tomića.

Kako je Perperoglu doprinosio u napadu, Dobrić je radio u odbrani pa je, kada se priključio i napadu kroz poene, gostujući tim počeo da topi prednost rivala.

Trojka, pa onda ukradena lopta i kontra za 2+1 bila je Dobrićev potpis u trećoj četvrtini kada je Zvezda prišla na 65:55. Uz manje varijacije, srpski tim se do polovine poslednje četvrtine održavao na minusu od desetak poena do trojke, a onda i slobodnih bacanja Čovića za 73:69.

Dobrić je potom trojkom primakao Zvezdu na poen zaostatka na minut do kraja, ali je u jednoj od poslednjih akcija Reglend ostao kratak na defanzivnom skoku, Haime Fernandes je uhvatio ofanzivni skok i dobio faul.

Reglend je potom imao i šut za produžetak, promašio ga je, a Brajan Roberts je otišao na liniju penala i rešio meč.

Zvezda i Unikaha sada imaju po jednu pobedu i poraz u Top 16 fazi u grupi u kojoj su još i Valensija i Limož.

40' – Peti faul Odža, Fernandes pogađa dva penala - 75:72. Ristić kupi Dobrićev promašaj i iz ofanzivnog skoka poentira 75:74. Unikaha promašuje, Reglend ne hvata skok u odbrani i mora da pravi faul na 13 sekundi do kraja. Fernandes hladnokrvan sa penala 79:74 za Unikahu.

39' –
Faul nad Čovićem, 73:69. DOBRIIIIIIIIĆ! Trojka za 73:72 u korist Unikahe, Zvezda na -1!

38' –
Fernandes siguran sa linije posle faula Dobrića. Odžo pogađa uz faul posle ofanzivnog skoka 73:67!

37' – Trojka Čovića iz centralnog pika! Tajm-aut za Unikahu, crveno-beli prilaze na 71:65! Dobrić krade loptu Sasu Salinu, a onda dobija faul. Reglend promašuje čist zicer, Čović potom blokiran u prodoru.

36' Novi faul nad Lesorom, ovog puta pogađa oba slobodna bacanja 71:59. Perperoglu još jednom daje trojku! Opet spušta Zvezdu ispod deset razlike 71:62.

35' Potpuno zatvorena igra Zvezde iz pik end rola, agresivna odbrana domaćina i to Unikaha to koristi. Fauliran Lesor pod košem.

34' – Novi faul Perperoglua, ovog puta nad Milosavljevićem pri šutu, 69:59. Mnogo promašaja Unikahe, Milosavljević hvata ofanzivni skok, ali Zvezda ima sreće.

33' – Au kakav promašaj Čovića. Digao se na šut za tri sa osam i po metara i nepotrebno promašio ceo koš. Nisu iskoristili napad igrači Zvezde, Stratos pravi faul.

32' – Perperogluuuu! Ide do koša i provlači se ispod ruku čuvara i smanjuje zaostatak Zvezde na 67:59.

31' –
Lesor lako rotira oko Ristića za dva poena, 67:55. Ristić i Dobrić uspevaju nekako iz četvrtog pokušaja da uguraju loptu u obruč posle promašene trojke Dobrića - 67:57.

30' – Zvezda prokockava dva napada, Dobrić gubi loptu, pa crveno-beli propuštaju priliku da smanje ispod 10 razlike.

29' – Dobrić trči kontru posle ukradene lopte, stiće ga Lesor na tabli ali se koš računa uz faul - 65:55 za Unikahu.

28' – Trojka Dobrića posle dodavanja Perperoglua 63:52, gube loptu igrači Zvezde u narednom napadu i Unikaha povećava u kontri na 65:52.

27' – Vilčer uz pomoć sreće pogađa polu–horog, ali Perperoglu ide na liniju bacanja posle faula, 63:49.

26' – Er bol Dobrića kada je bio sam za tri pokazuje koliko je igra Zvezde nesigurna. Majstorija Perperoglua i krosover, prodor i poeni na obruču 61:47.

25' – Lagani poeni za Šermadinija, Zvezda nikako da se sastavi u odbrani, 61:45.

24' – Ostavlja prostor Odžo Reglendu za prodor (57:45), serija 6:0 Zvezde, koju prekida Lesor zakucavanjem 59:45.

23' – Simanić pokušava da zakuca, ne uspeva, hvata svoj promašaj i vraća loptu u obruč. Odžo dobija duel pod košem i pogađa horog, 57:43.

22' –
Ofanzivni faul Berona, Roberts daje trojku, Unikaha vraća prednost iz druge četvrtine, 57:39.

21' Lepa akcija i alej-up za Simanića, Odžo ne uspeva da poentira pored Šermadinija, a Sasu Salin daje trojku za 54:39.

20' – Šermadini uspeva da izgura Simanića i da koš na drugom obruču, novi promašen zicer Reglenda, Fernandes kažnjava to prodorom i Zvezda prima 51 poen za poluvreme - 51:37.

19' Koš i faul za Perperoglua (46:33), Vačinski promašuje otvorenu trojku iz ugla i Dobrić u kontri vraća svoj tim u život na minut i po do kraja poluvremena - 46:35. Salin polovičan sa linije penala posle faula Berona, Perperoglu bez greške - 47:37 za Unikahu.

18' – Ristić ne prati Reglenda i Zvezda gubi loptu, Dijes poentira za 46:30.

17' Dva plus jedan za Lesora, Unikaha lako daje koševe i opet počinje da povećava razliku 44:30.

16' Treća trojka Perperoglua! Roberts je potom iskreirao sam u napadu Unikahe i pogodio za dva (39:26). Dobrić pogađa flouter, ali se do obruča Zvezde prošetao Roberts 41:30.

15' – Perperoglu pogađa za tri poena, izvukao se na šut pošto nije prošao pik Džoa Reglenda. Vilčer precizan u reketu, druga trojka Perperoglua za minut - 37:23.

14' – Milosavljević daje trojku, Unikaha na +18, 35:17.

13' – Poeni za Milosavljevića, Reglend prolazi do koša, 32:17.

12' – I kada Fernandes promaši zicer, Lesor je tu da uhvati ofanzivni skok i vrati loptu u obruč, 30:15. Milosavljević je dobro ispratio Perperoglua, sedma izgubljena lopta za goste.

11' – Vilčer ostavljen sam na ziceru, Unikaha povećava prednost, 28:13. Čović konačno prekida mučenje Zvezde u napadu prodorom i polaganjem za 28:15.

10' Beron ide na koš uz kontakt, ali i Vilčer pogađa flouter za 26:13. Poslednji napad u četvrtini završava se promašajem Marka Kešelja.

9' Fernandes fauliran, igrači Zvezde pogubljeni potpuno. Prva dvocifrena prednost za tim iz Malage 21:11 posle bacanja Fernandesa. Beron gubi loptu, Salin u kontri daje trojku, Zvezdi preti potop 24:11.

8' Čović ulazi u igru da bi pokrenuo napad svog tima i iznuđuje faul (16:11). Odžo katastrofalno baca loptu na ziceru, a onda pravi faul nad Šermadinijem za 2+1. Unikaha sve dalje 19:11.

7' Lagani poeni Šermadinija na obruču, mnogo poena Zvezda prima od igrača iz reketa, a slabo kontroliše skok - 16:9 vode Španci.

6' Treća trojka Zvezde, Beron! Unikaha ne koristi napad, Reglend trči kontru i Lesor ga "lepi" za tablu pa sam istrčava kontru i daje dva bacanja - 14:9 za Unikahu.

5' Drugi faul Simanića nad Lesorom, koji pogađa jedno slobodno bacanje, ali Unikaha osvaja napad i Šermadini zakucava (10:6). Isti igrač poentira posle promašaja Salina, pa Cirbes zbog loše odbrane ide na klupu, a Zvezda gubi 12:6.

4' – Trojka Reglenda za prve poene Zvezde posle puna tri minuta igre. Roberts baca flouter i pogađa, ali Simanić cepa mrežicu trojkom 7:6 za Unikahu.

3' Reglend promašuje zicer iz prodora, Cirbes hvata skok u napadu i on promašuje zicer pod faulom. Tri promašena zicera Zvezde od početka utakmice.

2' – Salin pogađa trojku, Reglend gazi čeonu liniju i Unikaha ima priliku da poveća prednost. Koristi je Lesor koji je izgurao Simanića pod košem i zakucao za 5:0 u korist Unikahe.

1' – Unikaha ne koristi prvi napad na meču, dobra odbrana Zvezde i izgubljena lopta Lesora. Simanić promašuje zicer, ali se izborio za novu priliku Maik Cirbes. Beron je u dodatnom napadu promašio sa poludistance.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.