Izvor: RTS, 26.Nov.2020, 21:51

Zvezda savladala Gent i najavila novo evropsko proleće

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Belgiji ekipu Genta sa 2:0 u meču četvrtog kola grupne faze Lige Evrope. Srpski šampion se posle treće pobede u grupi nalazi nadomak prolaza u nokaut fazu evropskog takmičenja.
Crvena zvezda je upisala i treći trijumf u samo četiri meča u grupnom delu Lige Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čime je gotovo izvesno izborila nokaut fazu takmičenja.

Izabranici Dejana Stankovića, uprkos brojnim kadrovskim problemima, savladali su Gent sa 2:0 i učvrstili bar drugo mesto u Grupi L.
Počelo je sjajno po srpskog šampiona, koji je poveo u prvom minutu.
Nakon uigrane akcije posle kornera, lopta dolazi do Njegoša Petrovića, koji u njemu prepoznatljivom stilu, šalje "projektil" ka golu rivala i vara golmana Genta.
Crveno-beli su se potom povukli, prepustili inicijativu rivalu, ali se veoma disciplinovano branili.
Gent jeste s vremena na vreme šutirao i pretio Zvezdi, ali su to uglavnom bili manje opasni šutevi, s kojima je Borjan lako izlazio na kraj.
Najbolju šansu za gol domaćin je imao u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali je Bukarijev udarac glavom Borjan akrobatski odbranio.
Sličan odnos snaga bio je i u drugom poluvremenu. Zvezda je strpljivo čekala šansu iz kontranapada ili prekida i tu šansu i dočekala.
Igrao se 58. minut, kada je Falčineli, gotovo sam na protivničkoj polovini, lukavo izborio korner.
Ben je izveo udarac iz ugla, a najbolji u skoku u protivničkom šesnaestercu bio je Nemanja Milunović.
Drugi gol doneo je još više samopouzdanja srpskoj ekipi, koja je do kraja meča uspešno odolela naletima belgijske ekipe i ostvarila trijumf.
Zvezda trećom pobedom u Grupi L Lige Evrope beleži deveti bod i gotovo izvesno osigurava prolaz u nokaut fazu takmičenja.
Naredni meč u evropskom takmičenju izabranici Dejana Stankovića igraju za sedam dana, kada u Beograd dolazi nemački Hofenhajm.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda savladala Gent: Petrović i Ben otvorili vrata „proleća“

Izvor: Danas, 26.Nov.2020

Crvena zvezda je dva kola pre kraja L grupe Lige Evrope čak i teoretski otklonila sve dileme i posle dvogodišnje pauze ponovo će dočekati evropsko „proleće“.

Nastavak na Danas...

Usred jeseni, Zvezdino proleće! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2020

Zvezda nastavila seriju pobeda u Ligi Evrope, večeras treća u nizu, za veliki uspeh u Ligi Evrope!..Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras ekipu Genta sa 2:0 u utakmici četvrtog kola Grupe L Lige Evrope i tako stigli na prag plasmana u narednu fazu takmičenja...U isto vreme, Hofenhajm je savladao...

Nastavak na Sportske.net...

Deki izrasta u velikog trenera, slažu li se ''Delije''? (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2020

Zvezda sa Dejanom Stankovićem na klupi izgleda sve moćnije - ne samo na domaćoj, nego i na evropskoj sceni...Naravno, olakšavajuća okolnost za Dejana Stankovića je i onaj snažan temelj koji mu je ostavio prethodnik na klupi Vladan Milojević i veliko iskustvo koje su vodeći Zvezdini igrači već...

Nastavak na Sportske.net...

Stankovićeva pobeda iz udžbenika, crveno-beli među najboljima

Izvor: RTS, 26.Nov.2020

Drugi put u samo četiri godine Crvena zvezda je izborila plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Srpski šampion je upisao treću pobedu u četiri meča ove sezone i dokazao da mu je mesto u vrhu evropskog fudbala, a Dejan Stanković nagovestio da nije samo bivši fudbaler, i motivator na klupi, već...

Nastavak na RTS...

Zvezda ruši rekorde, ulazak u Ligu šampiona biće sve lakši! (foto)

Izvor: Sportske.net, 27.Nov.2020, 10:08

Ako crveno-beli nastave ovako, dodatno će pomeriti granice i sebi olakšati evropski put i u narednim godinama...Crvena zvezda je sinoć nastavila sa pobedama u Ligi Evrope, praktično je osigurala plasman u nokaut fazu ovog takmičenja, što joj ne samo donosi i dodatnu zaradu, nego joj dodatno raste...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.